Youtube adverteren

Hoewel het voor veel mensen onbekend terrein is, kan adverteren op YouTube toch voordelig zijn, zelfs als u geen groot budget hebt. Video-advertenties zijn goed voor branding en merkbeleving en kunnen zorgen voor extra conversies. Adverteren op YouTube kan uw prestatiecampagnes verbeteren.

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur belt een Youtube marketing specialist u op

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur belt een Youtube marketing specialist u op

Youtube adverteren

Adverteren op YouTube. Waarom?

Na Google is YouTube de grootste zoekmachine. Dit betekent dat mensen YouTube gebruiken om informatie te vinden over producten en diensten, waaronder recensies. Omdat u uw advertenties specifiek op uw publiek kunt richten, biedt YouTube bovendien de omvang van tv-reclame met relevantere targeting mogelijkheden.

Voordelen van YouTube adverteren:

Enkele interessante feiten over YouTube: elke maand bezoeken 1,5 miljard mensen de site via hun Google-account. Dit betekent dat Google en andere websites gegevens kunnen verzamelen op basis van zoekgedrag. Het grote aantal gebruikers creëert meerdere mogelijkheden om specifieke demografische gegevens, interesses en consumentengedrag te targeten. Qua kosten is adverteren op YouTube goedkoper dan TV; met een minimumbudget van €10 per dag kunt u uw advertenties tonen aan duizenden potentiële klanten binnen uw doelgroep.

Niet alleen heeft YouTube een laag dagelijks budget, maar er worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer de doelgroep interactie heeft met de advertentie. Bijvoorbeeld als ze op de landingspagina klikken of de video ten minste 30 seconden bekijken.

YouTube biedt veel mogelijkheden voor adverteerders

De targetingopties voor YouTube zijn praktisch onbeperkt. Een paar voorbeelden van marketingdoelen die u zou kunnen nastreven:

  • Affiniteit: Maak contact met personen die geïnteresseerd zijn in onderwerpen die verband houden met uw producten of diensten, zoals “klusjesmannen” of “binnenhuisarchitectuur”
  • Aangepaste affiniteit: Als u vindt dat de algemene interessecategorieën (affiniteit) niet verfijnd genoeg zijn voor uw behoeften, kunt u overwegen mensen te targeten op basis van hun eerdere zoekopdrachten in Google of websites/apps die zij gebruiken. Iemand die bijvoorbeeld heeft gezocht naar “lokale bioscopen” en de app van Pathé gebruikt, zou een goed doelwit zijn.
  • Demografie: Om uw advertenties doelgerichter te maken, moet u denken aan factoren als leeftijd, geslacht, burgerlijke staat en gezinsinkomen van uw beoogde publiek, maar ook in welke levensfase zij zich bevinden (studenten, jonge ouders, enz.). YouTube is hiervoor een uitstekend platform.

Er zijn drie manieren om te bepalen hoe goed een merkbekendheids campagne verloopt: door te kijken hoeveel mensen de advertentie hebben gezien (uniek bereik), of mensen de advertentie meer herkennen (advertentie herkenning), en of er een toename is in merkbekendheid.

Soorten advertenties op YouTube

YouTube biedt meerdere advertentieformaten en targetingopties om u te helpen uw marketingdoelstellingen te bereiken.

  • YouTube Bumper ads: zijn korte, niet-afkijkbare video’s die verschijnen vóór de hoofdvideo die u wilde bekijken. Ze duren meestal ongeveer 6 seconden en benadrukken een belangrijk verkoopargument van een product of dienst.
  • YouTube InStream: de bekendste vorm van adverteren op YouTube heet de InStream-advertentie. Deze advertentie wordt getoond vóór de geselecteerde inhoud. De advertentie kan na 5 seconden worden overgeslagen. Er is ook een variant van maximaal 15 seconden die niet kan worden overgeslagen.
  • YouTube OutStream: die buiten YouTube video’s verschijnen, zoals bovenaan de zoekresultaten of in de feed.
  • Masthead: grote, opvallende advertentie plaatsen bovenaan de homepage van YouTube. U zou dit kunnen doen voor een speciale dag of evenement.

Trek vanaf het begin de aandacht van uw doelgroep

U hebt slechts vijf seconden om uw publiek op YouTube te boeien voordat ze de pre-roll kunnen overslaan, dus het is cruciaal dat u binnen die eerste vijf seconden een relevante boodschap brengt. U kunt dit doen door simpelweg te vragen of de doelgroep op zoek is naar een nieuwe sportschool? Zo ja, geweldig. Hier is ons aanbod. Zo niet, geen probleem, dan kunnen ze doorklikken. Deze aanpak kan bijvoorbeeld budget besparen als u YouTube alleen betaalt voor impressies van meer dan vijf seconden.

Digiso kan u helpen met uw YouTube advertentiecampagne zodat u snel resultaat ziet.

Nog steeds niet overtuigd dat Youtube adverteren iets voor u is? Bekijk deze case studies die het succes van andere bedrijven laten zien. Of neem contact op met Digiso en wij helpen u vandaag nog op weg.

Gratis Afspraak maken

Kosteloos de mogelijkheden bespreken? Vul het formulier in en één van onze Youtube marketing specialisten neemt binnen 24 uur contact met u op. 

Meer over Digiso

Digiso is een full-service online marketingbureau dat haar bestaansrecht ontleent aan diensten als Google Ads, Facebook/Instagram Ads, Webdesign en nog veel meer. Eigenlijk alles wat met online marketing en webdesign te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring met online marketing en het maken van websites/webshops, hebben wij flink wat autoriteit kunnen opbouwen. Dit gebruiken wij in onze alledaagse werkzaamheden om onze klanten op een excellente manier te kunnen bedienen voor de best mogelijke resultaten. 

Digiso staat bekend om haar hands-on mentaliteit. Wij praten niet veel, maar doen gewoon. Wij helpen bedrijven die niet beschikken over de expertise om de online kanalen in goede banen te leiden. Zelf intern die expertise organiseren in de organisatie is vaak een tijdrovende klus. Om die reden kiezen bedrijven vaak om haar marketing uit te besteden. Dit is precies waarom Digiso bestaat!

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft