Wat is een Sitemap?

Wat is een Sitemap?

Een sitemap schetst de interne links van uw website op een duidelijke en georganiseerde manier. Het is vergelijkbaar met de inhoudsopgave in boeken, en het helpt zowel bezoekers als zoekmachines om effectiever door uw site te navigeren. Het maken van een geoptimaliseerde sitemap moet een belangrijk onderdeel zijn van uw SEO-strategie.

Wat vermeld u in een Sitemap?

Een Sitemap is gewoon een lijst van alle pagina’s die u wilt laten verschijnen in de zoekresultaten van Google. Daarnaast kunt u echter ook rich media-items zoals afbeeldingen en video’s opnemen om uw kansen om gevonden te worden via Google Afbeeldingen of Video’s te vergroten.

Moet ik een sitemap maken?

Hoewel het niet noodzakelijk is, raden wij alle websites aan een sitemap te hebben. Op die manier kunnen zoekmachines sneller kennis nemen van de websitepagina’s en media, waardoor deze in toekomstige zoekresultaten worden opgenomen.

Een grote website.

Als u een website hebt met veel pagina’s, is het waarschijnlijk dat niet alle pagina’s direct door Google worden gecrawld. Bovendien is de kans groot dat nieuwe en bijgewerkte pagina’s onopgemerkt blijven.

Met een Sitemap kunt u er echter voor zorgen dat Google op de hoogte is van uw belangrijkste pagina’s.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek