Wat is een e-mail?

Wat is een e-mail?

E-mail, of elektronische post, is een manier om informatie via het internet te versturen. Dit kan bestaan uit tekst, afbeeldingen, documenten en bijlagen. E-mail werkt met behulp van een e-mailserver om berichten tussen gebruikers te versturen. Webmail heeft de manier waarop wij met e-mail omgaan veranderd doordat wij overal met een internetverbinding toegang hebben tot onze e-mail.

Definitie E-mail

“E-mail” staat voor “Electronic Mail”, het digitale equivalent van gewone post. Het e-mailverkeer is echter zo overweldigend geworden dat er vaak geen onderscheid meer hoeft te worden gemaakt. Daardoor wordt de letter “e” vaak weggelaten. De meeste e-mails worden beschouwd als spam; dit zijn berichten die gebruikers niet willen en onmiddellijk verwijderen. U kunt een e-mail sturen naar slechts één persoon door diens adres in te voeren in het veld AAN. Als u iemand wilt CC- of BCC-en, kan dat ook. Het CC-veld is voor automatische kopieën, en iedereen die in dit veld staat vermeld, ontvangt een kopie van de e-mail. De laatste optie, Blind Carbon Copy (BCC), werkt op dezelfde manier, behalve dat de ontvangers niet kunnen zien wie er nog meer in de e-mailketen is gekopieerd.

Hoe wordt een mailadres geschreven?

Het eerste deel van een e-mailadres is de naam van de gebruiker, die voor het “@”-teken komt. Het @-teken staat in de volksmond bekend als het “apenstaartje” en werd in 1971 voor het eerst gebruikt door Ray Tomlinson. De volgende stap in een e-mailadres is de domeinnaam; na een punt komt het top-level domein. Dit zijn essentiële elementen van elk e-mailadres; zonder deze elementen zou een e-mailadres onvolledig zijn. Phishing-e-mails gebruiken vaak betrouwbaar klinkende namen vóór het “@”-teken om slachtoffers te laten denken dat zij e-mail ontvangen van een geloofwaardige bron.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek