Technische SEO

Hogere posities in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google? Schakel dan onze SEO-specialisten in. Wij maken snel impact. Meer organisch verkeer naar uw website.

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur belt een SEO specialist u op

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur belt een SEO specialist u op

Technische SEO

Technische SEO? Veel bedrijven beseffen niet hoe belangrijk het is om een goed ontworpen website te hebben. Het ontwerp van een website is als de fundering van een huis. Als de fundering niet goed is, zal het huis niet bewoonbaar zijn. Hetzelfde geldt voor een website. Zoekmachine optimalisatie heeft drie onderdelen: Inhoud, technologie en autoriteit zijn de drie belangrijkste componenten. Met zijn jarenlange ervaring in technische SEO is Digiso de perfecte kandidaat voor elk bedrijf dat op zoek is naar top-notch optimalisatie. Digiso kan helpen de positie van uw website in de zoekresultaten van Google te verbeteren.

Een optimale technische basis zorgt ervoor dat de crawlers van zoekmachines regelmatig en gemakkelijk toegang hebben tot de pagina’s van een website. De gemiddelde persoon weet dit misschien niet, maar de crawler van een zoekmachine (in wezen een spin die de pagina’s van websites afloopt) crawlt niet alle links op elke site. Met andere woorden, de crawler kan maar zoveel doen (dit wordt ook wel het “crawlbudget” genoemd). Het doel van technische optimalisatie is ervoor te zorgen dat de crawlers van zoekmachines alleen relevante pagina’s crawlen, en geen onbelangrijke. Wanneer u met deze factoren rekening houdt, kunt u een sterkere basis voor uw website creëren. Hier zijn enkele technische punten om te overwegen:

Robots.TXT

Het robots.txt-bestand geeft richtlijnen aan webcrawlers en vertelt hen welke pagina’s op uw site mogen worden bezocht. Dit is gunstig omdat u kunt aangeven welke pagina’s u niet wilt laten crawlen, waardoor u tijd en middelen bespaart.

Verbeteren van de laadtijd

Als uw website de belangrijkste content niet binnen enkele seconden laadt, verliest u waarschijnlijk voorgoed bezoekers. Laadtijd is cruciaal om te verbeteren voor elke website, maar vooral voor e-commerce winkels. Dit klinkt misschien als een ontmoedigende taak, maar gelukkig zijn er verschillende tools die kunnen helpen. Deze programma’s laten zien hoe snel uw site laadt en geven uitleg over hoe u laadproblemen eenvoudig kunt oplossen.

XML Sitemap

De XML-sitemap is in wezen een soort inhoudsopgave voor uw website. Het is een bestand dat alle URL’s van uw site bevat, zodat u in één oogopslag kunt zien welke pagina’s beschikbaar zijn. Als u bezig bent met content optimalisatie en u hebt ervoor gezorgd dat nieuwe content automatisch wordt opgenomen in de sitemap, zullen de crawls van de zoekmachines alle nieuwe pagina’s meteen oppikken. Het voordeel hiervan is dat het tijd bespaart en ervoor zorgt dat nieuwe pagina’s snel worden weergegeven in zoekmachines.

Als u geen sitemap gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken: u mist niets. Als u er echter wel een gebruikt, moet u deze inschakelen in Google Search Console.

Mobielvriendelijke website

Het aantal mensen dat websites bezoekt via smartphones en tablets is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Voor sommige sites zijn de mobiele gebruikers nu groter dan de desktopgebruikers.

Zoekmachines geven prioriteit aan mobielvriendelijke websites om ervoor te zorgen dat gebruikers de best mogelijke ervaring hebben. Google heeft zijn algoritme op 21 april 2015 bijgewerkt om deze voorkeur te weerspiegelen, hoewel de volledige omvang van de impact van Mobilegeddon op SEO nog onbekend is. Het spreekt echter voor zich dat een website die toegankelijk en gemakkelijk navigeerbaar is op mobiele apparaten een superieure gebruikerservaring oplevert.

Nu iedereen meer tijd dan ooit online en op zijn smartphone doorbrengt, is het belangrijker dan ooit om een website te hebben die mobielvriendelijk is. Als u niet zeker weet hoe goed uw site momenteel scoort, kunt u de mobielvriendelijke testtool van Google gebruiken.

Meta robots (geavanceerd)

Met de meta robots tag kunt u aanpassen hoe individuele pagina’s worden gecrawld en geïndexeerd. U kunt de meta robots tag op verschillende manieren gebruiken:

  1. De index of noindex tags vertellen de zoekmachines of een pagina moet worden opgenomen in de index. Als u noindex gebruikt, wordt de pagina niet geïndexeerd door de zoekmachine. In het algemeen is het niet nodig om de ‘index’ tag op te nemen.
  2. Als u de tag ‘nofollow’ gebruikt, zal een crawler de links op een pagina niet volgen of indexeren. Alle pagina’s zijn standaard ingesteld op ‘volgen’.

Dubbele content

Het online bereik van een website wordt vaak beperkt door duplicate content, wat verwijst naar identieke informatie die op meerdere pagina’s verschijnt. Dit gebeurt meestal wanneer een pagina via verschillende kanalen door zoekmachines kan worden gevonden.

Zoekmachines bestraffen pagina’s met dubbele content, waardoor het verkeer naar sites met meerdere pagina’s met identieke informatie afneemt. De canonical tag is een geweldige manier om dubbele content in webwinkels tegen te gaan. Door zoekmachines duidelijk te maken dat er slechts één relevante pagina is, kunt u voorkomen dat uw andere pagina’s concurreren voor rankings. Dit stuurt ook een sterke boodschap over relevantie en populariteit, wat een positief effect kan hebben op de algemene waarde van uw website.

Canonical tags

De canonical tag vertelt Google in wezen dat er meerdere versies van een bepaalde pagina bestaan, maar verwijst de zoekmachine naar slechts één versie.  Dit is nuttig om straffen voor dubbele content te vermijden.

Als u bijvoorbeeld een webwinkel hebt, kunnen er verschillende versies van een productpagina zijn, afhankelijk van de categorie waarin het product voorkomt. Door de canonieke tag te gebruiken, kunt u Google vertellen dat al deze pagina’s in wezen hetzelfde zijn en dat er slechts één geïndexeerd mag worden. Dit voorkomt dat uw website

Als u de technische SEO van uw website wilt verbeteren, neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij kunnen u helpen uw website te optimaliseren voor betere zoekmachine rankings en meer verkeer.

In 3 stappen uw technische SEO uitbesteden aan Digiso

SEO uitbesteden betekent dat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten. We weten wat het is om het druk te hebben. We begrijpen dat u zich moet concentreren op de kern van uw bedrijf, maar toch een bedrijf wilt dat u helpt te slagen. Door SEO bij ons uit te besteden, kunnen wij al uw SEO behoeften afhandelen, zodat u zich kunt richten op wat echt belangrijk is: geld verdienen en uw bedrijf laten groeien. Wij zijn experts op het gebied van SEO, dus laat ons het voor u regelen.

Herkent u zich in onderstaande situaties? Besteed dan uw SEO uit aan Digiso.

  1. Ik ben niet goed zichtbaar in Google met mijn bedrijf.
  2. Ik wil meer organisch verkeer naar mijn website.
  3. Ik wil de hoogste posities in de zoekresultaten.
  4. Ik twijfel over het feit of mijn website wel is geoptimaliseerd voor zoekmachines.
  5. En ga zo maar door.

Stap 1

Telefonische inventarisatie

Nadat u kosteloos een afspraak heeft gemaakt door het formulier in te vullen, nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Tijdens dit gesprek stellen wij ons voor en bespreken met u uw huidige wensen over SEO. Wij stellen u vragen, bijvoorbeeld wat uw doelen zijn met SEO, wat uw SEO budget is en of u al bezig bent met SEO.

Stap 2

Plan van aanpak

Na het telefonische gesprek, gaan onze SEO specialisten aan de slag met het maken van een plan van aanpak voor u. Dit plan geeft antwoord op hoe wij uw SEO gaan verbeteren. Wij zijn ongeveer 3 werkdagen bezig om dit plan te maken, nadat het eerste telefonische gesprek heeft plaatsgevonden. Zodra het plan af is, nemen wij contact met u op voor een afspraak. Wij leggen graag het plan aan u voor.

Stap 3

Wij bespreken samen met u het plan en doen een voorstel

Wij laten het weten zodra wij het plan hebben uitgevoerd en maken met u een afspraak om het plan te bespreken. Hieraan gekoppeld doen wij u gelijk een op maat gemaakt voorstel voor een samenwerking. Als u akkoord gaat met het voorstel, kunnen wij direct beginnen met het optimaliseren van uw SEO.

Gratis Afspraak maken

Kosteloos de mogelijkheden bespreken? Vul het formulier in en één van onze SEO specialisten neemt binnen 24 uur contact met u op. 

Meer over Digiso

Digiso is een full-service online marketingbureau dat haar bestaansrecht ontleent aan diensten als Google Ads, Facebook/Instagram Ads, Webdesign en nog veel meer. Eigenlijk alles wat met online marketing en webdesign te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring met online marketing en het maken van websites/webshops, hebben wij flink wat autoriteit kunnen opbouwen. Dit gebruiken wij in onze alledaagse werkzaamheden om onze klanten op een excellente manier te kunnen bedienen voor de best mogelijke resultaten. 

Digiso staat bekend om haar hands-on mentaliteit. Wij praten niet veel, maar doen gewoon. Wij helpen bedrijven die niet beschikken over de expertise om de online kanalen in goede banen te leiden. Zelf intern die expertise organiseren in de organisatie is vaak een tijdrovende klus. Om die reden kiezen bedrijven vaak om haar marketing uit te besteden. Dit is precies waarom Digiso bestaat!

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft