ROAS

ROAS is een manier om uit te zoeken hoe goed een advertentiecampagne werkt. Met deze methode kan een bedrijf uitzoeken welke aanpak het beste is en hoe het zijn online marketingstrategie kan verbeteren. Om ROAS te berekenen, moet u weten hoeveel geld aan de advertentie is besteed en hoeveel mensen deze hebben gezien. ROAS kan worden gebruikt voor elk type online marketing, waaronder zoekmachinemarketing, display advertising en social media advertising.

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur contact

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur contact

ROAS

Er zijn een paar verschillende manieren om ROAS te berekenen. De meest gebruikelijke manier is om de totale opbrengst van de campagne te nemen en deze te delen door de totale kosten van de campagne. Dit geeft u de ROAS percentage.

ROAS berekenen

ROAS is hoeveel geld u verdient met een marketingcampagne in vergelijking met de kosten ervan. Als een campagne bijvoorbeeld 10.000 euro oplevert en 2.000 euro kost, zou de ROAS 5 euro zijn of een verhouding van 5:1 hebben. Dit betekent dat voor elke 1 euro die aan de campagne wordt besteed, 5 euro wordt gegenereerd. Om de ROAS nauwkeurig te berekenen, moeten alle uitgaven in aanmerking worden genomen, inclusief de vergoeding voor marketingprofessionals of andere personen die de hele marketingcampagne hebben helpen uitvoeren.

Wat is nu een goede ROAS?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag. Hoeveel geld een bedrijf aan reclame moet uitgeven, hangt af van de grootte en de inkomsten van het bedrijf. Een klein bedrijf moet voldoende inkomsten genereren om te blijven groeien, dus het kan zich niet veroorloven om veel uit te geven aan advertenties. Aan de andere kant kan een groot bedrijf met hogere inkomsten het zich veroorloven om in verhouding minder uit te geven dan een klein bedrijf, omdat de totale inkomsten groter zijn. De gemiddelde return-on-investment (ROI) van een bedrijf wordt in het bedrijfsleven vaak als richtlijn genomen. Als een bedrijf bijvoorbeeld 100 euro uitgeeft en slechts 25 euro terugverdient, zou dat niet als ideaal worden beschouwd. Sommige bedrijven hebben echter minstens 10:1 nodig om overeind te blijven, terwijl andere tevreden zijn met een verhouding van 3:1.

Langetermijn visie

Marketingcampagnes blijven vaak resultaten opleveren lang nadat ze zijn afgelopen. Een terugkerende veteraan wordt niet altijd meegerekend in de ROAS, dus het rendement is misschien niet significant. Het is echter een van de vele prestatiecijfers die kunnen helpen om de marketingstrategie verder te verfijnen.

Het bepalen van ROAS (return on advertising spend) is essentieel om te begrijpen of een marketingcampagne succesvol was en om de kosten versus de baten te berekenen.

ROAS is een metriek die wordt gebruikt om te bepalen hoe succesvol een reclamecampagne is. Bedrijven gebruiken ROAS-gegevens om te begrijpen welke aanpak het beste werkt en waar zij hun online marketingstrategie kunnen verbeteren. Om ROAS te berekenen, moet u bijhouden hoeveel geld is besteed aan de advertentie en hoeveel mensen deze hebben gezien. Elk type online marketing kan worden geëvalueerd met ROAS, inclusief zoekmachinemarketing, display advertising en social media advertising.

Als u uw ROAS wilt verbeteren, is Digiso het bedrijf voor u. Ons team kan u helpen een campagne op te zetten die snel en efficiënt resultaat oplevert. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe wij kunnen helpen uw ROAS te verbeteren.

Gratis Afspraak maken

Kosteloos de mogelijkheden bespreken? Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Meer over Digiso

Digiso is een full-service online marketingbureau dat haar bestaansrecht ontleent aan diensten als Google Ads, Facebook/Instagram Ads, Webdesign en nog veel meer. Eigenlijk alles wat met online marketing en webdesign te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring met online marketing en het maken van websites/webshops, hebben wij flink wat autoriteit kunnen opbouwen. Dit gebruiken wij in onze alledaagse werkzaamheden om onze klanten op een excellente manier te kunnen bedienen voor de best mogelijke resultaten. 

Digiso staat bekend om haar hands-on mentaliteit. Wij praten niet veel, maar doen gewoon. Wij helpen bedrijven die niet beschikken over de expertise om de online kanalen in goede banen te leiden. Zelf intern die expertise organiseren in de organisatie is vaak een tijdrovende klus. Om die reden kiezen bedrijven vaak om haar marketing uit te besteden. Dit is precies waarom Digiso bestaat!