Off page SEO

Hogere posities in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google? Schakel dan onze SEO-specialisten in. Wij maken snel impact. Meer organisch verkeer naar uw website.

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur belt een SEO specialist u op

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur belt een SEO specialist u op

Off page SEO

Zoekmachine optimalisatie, of SEO, bestaat uit twee delen: “On-page SEO” en “Off-page SEO.” On-page SEO verwijst naar alle zoekmachine optimalisatie die op uw website zelf gebeurt. Dit omvat het plaatsen van trefwoorden op de juiste plaatsen en het toevoegen van interne links. Off-page SEO zijn alle dingen die u buiten uw website doet om het makkelijker te maken voor mensen om te vinden wanneer ze een zoekmachine zoals Google gebruiken. In deze blogpost geven wij een aantal tips voor het doen van Off-page SEO.

Off-page SEO kan lastig zijn, maar gelukkig is Digiso er om te helpen. Bel ons vandaag nog en we werken samen met u om de ranking van uw website te verbeteren.

In 3 stappen uw off page SEO uitbesteden aan Digiso

SEO uitbesteden betekent dat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten. We weten wat het is om het druk te hebben. We begrijpen dat u zich moet concentreren op de kern van uw bedrijf, maar toch een bedrijf wilt dat u helpt te slagen. Door SEO bij ons uit te besteden, kunnen wij al uw SEO behoeften afhandelen, zodat u zich kunt richten op wat echt belangrijk is: geld verdienen en uw bedrijf laten groeien. Wij zijn experts op het gebied van SEO, dus laat ons het voor u regelen.

Herkent u zich in onderstaande situaties? Besteed dan uw SEO uit aan Digiso.

  1. Ik ben niet goed zichtbaar in Google met mijn bedrijf.
  2. Ik wil meer organisch verkeer naar mijn website.
  3. Ik wil de hoogste posities in de zoekresultaten.
  4. Ik twijfel over het feit of mijn website wel is geoptimaliseerd voor zoekmachines.
  5. En ga zo maar door.

Stap 1

Telefonische inventarisatie

Nadat u kosteloos een afspraak heeft gemaakt door het formulier in te vullen, nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Tijdens dit gesprek stellen wij ons voor en bespreken met u uw huidige wensen over SEO. Wij stellen u vragen, bijvoorbeeld wat uw doelen zijn met SEO, wat uw SEO budget is en of u al bezig bent met SEO.

Stap 2

Plan van aanpak

Na het telefonische gesprek, gaan onze SEO specialisten aan de slag met het maken van een plan van aanpak voor u. Dit plan geeft antwoord op hoe wij uw SEO gaan verbeteren. Wij zijn ongeveer 3 werkdagen bezig om dit plan te maken, nadat het eerste telefonische gesprek heeft plaatsgevonden. Zodra het plan af is, nemen wij contact met u op voor een afspraak. Wij leggen graag het plan aan u voor.

Stap 3

Wij bespreken samen met u het plan en doen een voorstel

Wij laten het weten zodra wij het plan hebben uitgevoerd en maken met u een afspraak om het plan te bespreken. Hieraan gekoppeld doen wij u gelijk een op maat gemaakt voorstel voor een samenwerking. Als u akkoord gaat met het voorstel, kunnen wij direct beginnen met het optimaliseren van uw SEO.

Meer dan linkbuilden alleen

Hoewel het plaatsen van links op andere sites een belangrijk onderdeel is van Off-page SEO, is het niet het enige dat onder deze categorie valt. Sociale media en social bookmarking spelen ook een belangrijke rol bij succesvolle off-page optimalisatie.

Het linkbuilden

Bepalen waar u kwaliteit links van relevante websites kunt krijgen, kan een moeilijke taak zijn. Dit soort in komende links geven uw website een goede reputatie, maar hoe vindt u deze sites?

  1. Voordat u uw website kunt verbeteren voor zoekmachines, moet u de juiste zoekwoorden kiezen. Tips over hoe u dat doet, vindt u in onze blogpost: “Zoekmachineoptimalisatie: hoe kies ik goede zoekwoorden?”

  2. Om de websites van uw concurrenten te vinden, typt u uw trefwoorden in Google in en kijkt u welke pagina’s het hoogst scoren voor die woorden.

  3. Nu moet u uitzoeken welke websites links hebben geplaatst naar de sites van uw concurrenten. Dit kunt u doen door gebruik te maken van een “Backlink checker”. Een Backlink checker geeft u een overzicht van alle sites die links hebben geplaatst naar de site van uw concurrent. Enkele voorbeelden van Backlink checkers zijn: Open Site Explorer, Majestic SEO, SEranking en Ahrefs.

  4. Nadat u websites in uw branche hebt gevonden, begint u het aanmeldingsproces door een link naar uw site te sturen. Houd in gedachten dat het hebben van een website alleen niet genoeg is – u moet kunnen aantonen waarom bezoekers van de gastsite ook de uwe zouden willen bezoeken. Een sterke motivatiebrief verhoogt uw kansen om aanvaard te worden.

Niet tevreden over uw SEO
Wilt u hulp bij het verbeteren van uw SEO door gebruik te maken van een marketingbureau? Kies dan voor de SEO specialisten van Digiso. Maak kosteloos een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Off page SEO: Social media

Het plaatsen van blogs en artikelen via social media platforms is een vorm van Off-page SEO. Door interessante inhoud te schrijven, trekt u niet alleen mensen naar uw site, maar krijgt u er ook meer bekendheid mee. Want als andere mensen uw bericht delen of verspreiden, en als ze terug linken naar uw site, ziet Google dit als een positieve indicatie en verhoogt het daardoor de ranking van uw site. Ook al heeft Google niet bevestigd of dit daadwerkelijk invloed heeft op de ranking, velen nemen aan van wel.

Social Bookmarking

Social Bookmarking is het opslaan en categoriseren van bookmarks van websites die u leuk vindt of vaak bezoekt. In plaats van deze favorieten alleen in uw persoonlijke browser op te slaan, stelt social bookmarking gebruikers in staat hun lijsten met anderen online te delen. U kunt het verkeer van uw blog aanzienlijk verhogen door te posten op social bookmarking websites. Niet alleen zal dit uw inhoud beschikbaar maken voor een breder publiek, maar het kan ook nieuwe bezoekers naar uw site trekken. Enkele voorbeelden van social bookmarking sites zijn Bibsonomy en Reddit. Social bookmarking is niet beperkt tot Engelstalige landen; er zijn ook veel Nederlandse social bookmarking sites, zoals Tagmos en NuJij.

Als u op zoek bent naar hulp met de off page SEO van uw website, kijk dan niet verder dan Digiso. Wij werken met u samen om de beste zoekwoorden voor uw bedrijf en branche te bepalen, relevante websites te vinden om naar uw website te linken en boeiende content te creëren die wordt gedeeld via sociale media platforms. Bel ons vandaag nog zodat we meer kunnen leren over hoe we uw off-page SEO inspanningen kunnen verbeteren.

Gratis Afspraak maken

Kosteloos de mogelijkheden bespreken? Vul het formulier in en één van onze SEO specialisten neemt binnen 24 uur contact met u op. 

Meer over Digiso

Digiso is een full-service online marketingbureau dat haar bestaansrecht ontleent aan diensten als Google Ads, Facebook/Instagram Ads, Webdesign en nog veel meer. Eigenlijk alles wat met online marketing en webdesign te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring met online marketing en het maken van websites/webshops, hebben wij flink wat autoriteit kunnen opbouwen. Dit gebruiken wij in onze alledaagse werkzaamheden om onze klanten op een excellente manier te kunnen bedienen voor de best mogelijke resultaten. 

Digiso staat bekend om haar hands-on mentaliteit. Wij praten niet veel, maar doen gewoon. Wij helpen bedrijven die niet beschikken over de expertise om de online kanalen in goede banen te leiden. Zelf intern die expertise organiseren in de organisatie is vaak een tijdrovende klus. Om die reden kiezen bedrijven vaak om haar marketing uit te besteden. Dit is precies waarom Digiso bestaat!

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft