Internet marketing

Een internet marketing bureau is een bedrijf dat helpt met marketing op het internet. Marketing op internet is een eigen ding geworden, los van andere soorten marketing. Dit komt omdat steeds meer bedrijven online zaken doen. Als u wilt dat uw bedrijf succesvol is, is het dus belangrijk om een goed plan te hebben voor uw internet marketing activiteiten.

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur contact

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur contact

Internet marketing

Als u geen internetmarketingbureau voor u laat werken, raakt u achterop bij uw concurrentie. Zij zullen uw potentiële klanten afsnoepen en u in het stof achterlaten. Bij Digiso ontwikkelen we een unieke internet marketing strategie op maat van uw bedrijf. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren als doelstellingen, doelgroep, merkbeleving en campagnebudget.

Wat is internet marketing?

Internet marketing, vaak online marketing genoemd, is een overkoepelende term die verwijst naar verschillende soorten marketingstrategieën die op het internet worden toegepast. Deze omvatten zoekmachineoptimalisatie (SEO), advertenties, affiliate marketing en social media campagnes. Het doel van internetmarketing is het vergroten van de naamsbekendheid van uw bedrijf via digitale kanalen zoals websites, maar ook sociale mediaplatforms en populaire zoekmachines.

Wat zijn de werkzaamheden van een internet marketing bureau?

Er zijn veel verschillende wegen die u kunt bewandelen met internetmarketing. Een professioneel bureau heeft de expertise om met u samen te werken en een strategie te vinden die voor uw bedrijf werkt en geld oplevert. Dat is tenslotte waar het u om te doen is.

Zoekmachine marketing

zoekmachine marketing is een vorm van internetmarketing waarmee uw website gemakkelijker kan worden gevonden door potentiële klanten. Dit wordt gedaan door verschillende aspecten van uw site te optimaliseren, zoals inhoud, links en snelheid. Een zoekmachinemarketingbureau kan u helpen met dit proces en ervoor zorgen dat u relevant verkeer naar uw website stuurt.

Online adverteren

Wilt u sneller leads genereren? Dan is online adverteren wellicht de juiste oplossing voor u. Veel internetmarketingbureaus kunnen u helpen bij het opzetten van campagnes, zoals Google Ads. Het is belangrijk om binnen deze campagnes verstandig zoekwoorden te kiezen – zoekwoorden waar uw doelgroep daadwerkelijk op zal zoeken. Door uw maandelijkse campagnegegevens te analyseren, kunt u uw advertenties elke maand verder verbeteren. Effectievere advertenties leiden tot hogere winsten, en dat is het hele punt van online adverteren.

Content marketing

De term “content marketing” verwijst naar het centraal stellen van de inhoud. Dit betekent dat u bijvoorbeeld altijd probeert de inhoud van uw website te verbeteren. Alle teksten worden gemaakt met de bedoeling uw doelgroep zo snel mogelijk van nuttige informatie te voorzien, met als doel dat zij uw producten of diensten zullen kopen.

Het opzetten van een goede content marketing strategie is niet eenvoudig. Het omvat het optimaliseren van uw bestaande inhoud en het schrijven van nieuwe, relevante informatie om uw bezoekers terug te laten komen voor meer. Door de hulp van een internetmarketingbureau in te roepen kunt u een deel van de last van uw schouders halen, zodat u zich kunt richten op andere aspecten van het runnen van uw bedrijf.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een proces waarbij commissie wordt verdiend door het promoten en verkopen van een product van een ander bedrijf. Er zijn twee uiteinden van affiliate marketing: de publisher en de merchant. De merchant biedt producten of diensten aan, terwijl de publisher deze promoot. Zodra het product met succes is verkocht, betaalt de merchant een bepaald bedrag (meestal een percentage) aan de oorspronkelijke promotor. Door samen te werken met een bureau dat gespecialiseerd is in affiliate marketing, zullen zowel u als het bureau profiteren. Als u meer wilt weten over hoe wij u kunnen helpen, neem dan contact met ons op en wij bespreken het graag verder.

Social media marketing

Als uw doelgroep aanwezig is op sociale media, dan heeft u veel te winnen bij social media marketing. U kunt niet alleen uw naamsbekendheid vergroten, maar ook meer verkopen of aanvragen genereren. Een bureau dat hierin gespecialiseerd is, kan u helpen bij het opzetten van campagnes en veel mensen bereiken die anders uw website niet zouden zien. Aangezien sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn zo’n groot bereik hebben, zijn sociale media vaak een onverslaanbaar medium. Bijvoorbeeld: Facebook heeft wereldwijd 1,84 miljard actieve dagelijkse gebruikers. Twitter heeft momenteel ongeveer 335 miljoen actieve dagelijkse gebruikers.

Kies een internet marketing strategie

Gezien de vele verschillende vormen van internetmarketing vraagt u zich misschien af welke het beste zal werken voor uw bedrijf. Het antwoord op die vraag hangt echter af van verschillende factoren die specifiek zijn voor uw bedrijf en branche. 

Een veelvoorkomende vraag die wij krijgen is wat voor budget u nodig heeft om te beginnen met internet marketing. Het antwoord is: niet zoveel als u misschien denkt. U kunt veel zelf doen als u bereid bent extra moeite te doen. Door bijvoorbeeld de inhoud van uw website te verbeteren kunt u beter scoren in Google. Daarnaast is het vergroten van de aanwezigheid op sociale media een andere goede manier om de zichtbaarheid online te verbeteren. Als u bereid bent er moeite voor te doen, hoeft u uw internetmarketing niet uit te besteden; u kunt het allemaal gratis zelf doen. Bedenk wel dat resultaten niet van de ene op de andere dag komen – er is tijd en doorzettingsvermogen voor nodig.

Hulp nodig om te beginnen met internet marketing? Digiso is er om u te helpen. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van Internet marketing plannen op maat die u helpen uw doelstellingen te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen.

Gratis Afspraak maken

Kosteloos de mogelijkheden bespreken? Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Meer over Digiso

Digiso is een full-service online marketingbureau dat haar bestaansrecht ontleent aan diensten als Google Ads, Facebook/Instagram Ads, Webdesign en nog veel meer. Eigenlijk alles wat met online marketing en webdesign te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring met online marketing en het maken van websites/webshops, hebben wij flink wat autoriteit kunnen opbouwen. Dit gebruiken wij in onze alledaagse werkzaamheden om onze klanten op een excellente manier te kunnen bedienen voor de best mogelijke resultaten. 

Digiso staat bekend om haar hands-on mentaliteit. Wij praten niet veel, maar doen gewoon. Wij helpen bedrijven die niet beschikken over de expertise om de online kanalen in goede banen te leiden. Zelf intern die expertise organiseren in de organisatie is vaak een tijdrovende klus. Om die reden kiezen bedrijven vaak om haar marketing uit te besteden. Dit is precies waarom Digiso bestaat!

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft