Video campagne in Google Ads

Wilt u een video campagne laten draaien in Google Ads? Dan is het handig om de basisprincipes te weten achter het succes van video adverteren. Onze Google Ads specialisten helpen u graag bij het opzetten van een video campagne in Google Ads. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Gratis Google Ads Quikscan

Hulp van onze Google Ads specialisten

Gratis Google Ads Quikscan

Hulp van onze Google Ads specialisten

In 3 stappen door de Google Ads Quickscan

Veel bedrijven gebruiken Google Ads, maar behalen niet het gewenste resultaat. Vaak zien zij de kosten stijgen en de resultaten dalen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Google Ads moet namelijk altijd meer geld opleveren dan dat het kost. De Google Ads Quickscan van Digiso doet een audit van uw Google Ads account.

De scan geeft antwoord op onder andere de volgende vragen;

1) Gebruik ik een logische Google Ads account structuur?
2) Kunnen mijn Google Ads campagnes verbeterd worden?
3) Adverteer ik op de juiste zoekwoorden?
4) Is er een match tussen mijn zoekwoorden en landingspagina’s?
5) Zijn mijn advertenties van goede kwaliteit?
6) Sluiten mijn zoekwoorden aan bij de zoekopdrachten van mijn potentiële klanten?
7) Kunnen de kosten per klik worden verlaagd?
8) Hoe kan ik meer klanten krijgen uit Google Ads?

Stap 1

Telefonische introductie en uitleg

Als u zich heeft aangemeld voor de Quickscan, dan belt één van onze Google Ads specialisten u op. In dit gesprek stellen wij ons kort voor en vragen wij u inleidende informatie over uw Google Ads account. Daarna leggen wij u stapsgewijs uit hoe wij de Quickscan gaan uitvoeren. De Quickscan doet een analyse van uw Google Ads account. Dit houdt in dat wij toegang nodig hebben tot uw Google Ads account. Vanzelfsprekend gaan wij hier vertrouwelijk en met uiterste zorgvuldigheid mee om.

Stap 2

Onze specialisten voeren de Quickscan uit

Na de telefonische introductie en uitleg, gaan onze Google Ads specialisten aan de slag. Meestal is dit één specialist die uw account onder de loep neemt. Maar soms ook met meerdere specialisten om zo de analyse te verbeteren. Uiteraard doen wij enkel een analyse van uw Google Ads account en wijzigen wij niks aan uw campagnes. Wij zijn alleen gefocust op hoe het beter kan en waar kansen liggen. De Google Ads Quickscan kunnen wij meestal binnen twee tot drie werkdagen uitvoeren vanaf het moment van aanvraag.

Stap 3

Wij bespreken met u de Quickscan

Wij geven u een seintje zodra wij de scan hebben uitgevoerd. U bent waarschijnlijk benieuwd naar de resultaten. Om de resultaten te bespreken maken wij graag met u een afspraak. Dit kan telefonisch, digitaal (bijvoorbeeld Teams of Google Meet) of op locatie. Onze Google Ads specialisten leggen u graag uit wat de scan heeft laten zien, hoe het beter kan en waar de grootste kansen liggen. Op basis van de scan willen wij u vervolgens graag een voorstel doen hoe de Google Ads specialisten van Digiso u kunnen helpen bij het optimaliseren van uw Google Ads campagnes.

Google Ads: wat is het precies?

Google Ads is een van de populairste en effectiefste manieren voor bedrijven om te adverteren. Met Google Ads-promotie kunt u veel mensen op YouTube of andere zoekmachines bereiken door tekstadvertenties of videoadvertenties te gebruiken, of beide. Google Ads is een betaalde zoekadvertentie dienst van Google. Met Google Ads kunt u:

 • Uw advertenties maken en beheren.
 • Prestatiegegevens bekijken voor elk van uw campagnes.
 • Gedetailleerde informatie krijgen over de mensen die op uw advertenties klikken.

Met Ads kunt u uw advertenties tonen op Google en veel van zijn partnerwebsites. U betaalt voor advertentie kliks, weergaven en andere acties die gebruikers op uw advertenties of website ondernemen. Hoe meer u in uw campagnes investeert, hoe groter de kans dat mensen uw advertenties te zien krijgen.

Met het Ads-programma kunnen adverteerders hun advertenties plaatsen in de onbetaalde zoekresultaten van Google – op de Google Search Engine Results Pages (SERP’s) of op het Google Search Network.

Kennismaken met Digiso

Het team van Digiso hecht veel waarde aan haar klanten. Bij ons staat u centraal en houden wij van heldere communicatie. Wij zijn meedenkend, proactief en handelen transparant. Als u besluit om uw Google Ads te laten beheren door ons, dan zorgen wij ervoor dat u een vast contactpersoon binnen onze organisatie krijgt. Deze contactpersoon staat nauw met u in contact en zorgt ervoor dat uw Google Ads campagnes optimaal presteren. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. 

Gebruik video campagnes in Google Ads

Video-advertenties zijn een effectieve manier om uw boodschap over te brengen. Als u uw doelgroep wilt bereiken, zijn video-advertenties een geweldige manier om dat te doen. Video-advertenties zijn ook een goede manier om naamsbekendheid te creëren en conversies te verhogen terwijl ze bezig zijn. Video-advertenties zijn een geweldige manier om uw boodschap over te brengen.

Als u uw doelgroep wilt bereiken, zijn video-advertenties een geweldige manier om dat te doen. Video-advertenties zijn ook een geweldige manier om naamsbekendheid op te bouwen en conversies te verhogen terwijl ze bezig zijn.

Uw doelgroep bereiken via targeting

Targeting opties in Google Ads helpen u om uw publiek te bereiken door de juiste zoekwoorden te gebruiken.

Google Ads biedt enkele targeting opties die u helpen uw doelgroep voor videocampagnes te verkleinen. Deze omvatten:

 • Keyword targeting
 • Plaatsingstargeting (inclusief YouTube-plaatsing, displaynetwerk en mobiele app-advertenties)
 • Audience targeting (demografische gegevens, interesses en remarketing)

De optie trefwoord gerichtheid is geweldig voor videocampagnes, omdat u de trefwoorden kunt gebruiken die relevant zijn voor uw videoadvertentie. Dit zal u helpen een publiek te creëren dat geïnteresseerd is in wat u te zeggen hebt en uw kansen op meer weergaven te vergroten.

Targeting voor plaatsing is iets anders dan targeting op basis van trefwoorden, omdat u hiermee uw bereik kunt uitbreiden tot buiten Google Zoekadvertenties. Als u zich richt op YouTube-plaatsing, het displaynetwerk of advertenties voor mobiele apps, kunt u mensen bereiken die misschien niet zoeken naar iets wat verband houdt met uw merk.

Juiste KPI’s op basis van uw campagnedoelstelling

Als u begint met het opzetten en optimaliseren van uw campagnes, is het belangrijk om de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI’s) te begrijpen die zullen helpen het succes van uw campagnes te meten. Uw KPI’s zijn waarschijnlijk gebaseerd op het doel van uw campagne. Als u bijvoorbeeld verkeer naar een landingspagina stuurt, kan uw KPI de tijd zijn die op de site wordt doorgebracht of de doorklik vanuit advertenties. Als u advertenties draait die leiden tot productaankopen, dan zullen inkomsten waarschijnlijk een van uw primaire meetgegevens zijn om het succes te meten.

Goede KPI’s moeten niet alleen meetbaar en relevant zijn, maar ook actiegericht, d.w.z. dat ze u moeten aangeven welke veranderingen moeten worden doorgevoerd om na verloop van tijd betere resultaten te behalen.

Google Ads Quickscan
Niet tevreden over het huidige presteren van uw Google ads? Vraag dan een gratis Google Ads Quickscan aan. Wij kijken hoe uw Google Ads campagnes verbeterd kunnen worden en identificeren kansen. 

Doelstelling van de campagne

Om te beginnen moet u eerst de doelstelling van de campagne bepalen. Het doel van de campagne is uw doelgroep te bereiken met een advertentie die hen aanzet tot een bepaalde actie. U kunt kiezen uit verschillende doelstellingen:

 • Alle webpagina’s: Dit is een goede plek om te beginnen als u nog niet zeker weet wat u zoekt. Het zal uw advertenties weergeven op alle apparaten en websites waar Google Ads wordt uitgevoerd namens adverteerders die dezelfde interesses hebben als u (wat betekent dat ze waarschijnlijk relevant zullen zijn).
 • Video: Als u meer wilt dan alleen tekst voor de ogen van mensen terwijl ze een video op YouTube of een andere streaming site bekijken, kunt u met deze strategie een aantrekkelijke ervaring creëren met een advertentie voor of tijdens de video zelf, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken of waar de video wordt bekeken.
 • Mobiele app-installaties: Deze doelstelling stuurt verkeer rechtstreeks naar mobiele apps, zodat gebruikers deze kunnen downloaden op hun telefoons en tablets; alle daaropvolgende activiteiten komen terug in Ads, zodat adverteerders zoals u het succes (en falen) kunnen volgen.

Naamsbekendheid
Video-ads zijn een geweldige manier om het bewustzijn
te vergroten over uw merk. U kunt video-advertenties gebruiken om
naamsbekendheid op te bouwen, uw publiek te bereiken en vertrouwen en
geloofwaardigheid bij hen op te bouwen.

Videopromotie werkt goed op Google Ads omdat het u de
mogelijkheid biedt om uw klanten op een emotionele manier aan te spreken door
gebruik te maken van de vertelkracht van video. Het helpt u ook om u te
onderscheiden van advertenties van concurrenten door het boeiende karakter
ervan, waardoor kijkers meer van u willen.

Conversies
Hoewel YouTube is ingesteld op interactie met de kijker, vinden er nog steeds relatief weinig directe harde conversies (zoals een aankoop of een contactverzoek) plaats via video. Daarom is het belangrijk om ook zachte conversiedoelen te stellen, zoals het bekijken van een specifieke pagina of het klikken op een afbeelding. Zo kunt u nog steeds advertenties aanbieden aan waardevolle bezoekers die geen harde conversie voltooien. Dit vergroot niet alleen uw bereik, maar geeft website-eigenaren ook een beter inzicht in de manier waarop hun gebruikers omgaan met videoadvertenties – waardoor u in de toekomst slimmer kunt targeten. (Beter geoptimaliseerde creatives betekenen meer inkomsten.)

Bij het vaststellen van prestatieverwachtingen voor een nieuw advertentiekanaal is het moeilijk om te weten welke resultaten u in eerste instantie kunt verwachten. Vergeet niet dat de prestaties van eerdere videocampagnes (als u die hebt gevoerd) kunnen worden gebruikt als uitgangspunt bij het plannen van toekomstige campagnes. Met concrete, meetbare resultaten en duidelijke doelstellingen voor uw werk heeft u een goed verhaal om aan uw klant of management te vertellen.

Niet tevreden over het resultaat uit uw huidige video campagne?

Als u nog steeds moeite hebt om uw videocampagne te verbeteren, volgen hier nog enkele tips:

 • Zorg ervoor dat uw landingspagina relevant is voor de zoekterm. Als iemand zoekt naar “beste hamburger in de stad”, willen ze waarschijnlijk geen kookdemonstratie zien over hoe u een hamburger maakt. Ze willen informatie over waar ze er een kunnen krijgen.
 • Uw video moet lang genoeg zijn, maar ook kort genoeg dat mensen hem helemaal bekijken en niet overslaan. Er is geen magisch getal hier – het hangt af van het soort inhoud dat u hebt en hoeveel tijd mensen beschikbaar hebben als ze hun video’s online bekijken.
 • Gebruik een call-to-action aan het einde van uw video, zodat kijkers weten wat u wilt dat ze vervolgens doen: zich aanmelden voor een e-maillijst? Een ander product uitproberen? Iets uit uw winkel kopen? Dit is vooral belangrijk als kijkers aan het eind nog niet verkocht zijn (en wie zou het ze kwalijk nemen).
 • Na 30 dagen kunt u de instellingen en doelgroepen blijven aanpassen. U kunt nieuwe doelstellingen voor uw videocampagnes vaststellen op basis van wat er tot nu toe is bereikt. Dit is een geweldige manier om bij te houden hoe uw video het doet en hoe deze zich verhoudt tot andere campagnes. Als u niet de gewenste resultaten ziet, probeer dan wat instellingen te veranderen of u te richten op een nieuw publiek.

  De bovenstaande punten zijn signalen waar u op kunt inspelen. U kunt dit zelf beïnvloeden – daar komt geen raketwetenschap aan te pas. Bovendien bevat het kopje “Video’s” links op uw pagina een link naar Analytics met gedetailleerde informatie over hoe goed u het doet.

Hoe kan ik mijn Google video campagnes optimaliseren?

De volgende tips helpen u bij het optimaliseren van uw Google Ads-campagnes:

 • Maak een videocampagne voor elke video die u wilt laten zien. Maak ook advertentiegroepen voor elk van deze video’s en stel voor elke groep aparte budgetten in. Zo kunt u beter controleren hoeveel geld elke video aan advertenties uitgeeft en voorkomt u dat een van de video’s al het budget op één dag gebruikt.
 • Stel de startdatum ver genoeg van tevoren in, zodat kijkers uw promotie niet vergeten nadat ze hem één of twee keer hebben gezien. De einddatum moet minstens een maand later zijn, zodat mensen die het al gezien hebben tijd hebben om een aankoop te doen voordat ze weer vergeten worden door adverteerders met nieuwe promoties die later dit jaar uitkomen.

Afspraak maken

Kosteloos de mogelijkheden bespreken? Vul het formulier in en één van onze Google Ads specialisten neemt binnen 24 uur contact met u op. 

Meer over Digiso

Digiso is een full-service online marketingbureau dat haar bestaansrecht ontleent aan diensten als Google Ads, Facebook/Instagram Ads, Webdesign en nog veel meer. Eigenlijk alles wat met online marketing en webdesign te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring met online marketing en het maken van websites/webshops, hebben wij flink wat autoriteit kunnen opbouwen. Dit gebruiken wij in onze alledaagse werkzaamheden om onze klanten op een excellente manier te kunnen bedienen voor de best mogelijke resultaten. 

Digiso staat bekend om haar hands-on mentaliteit. Wij praten niet veel, maar doen gewoon. Wij helpen bedrijven die niet beschikken over de expertise om de online kanalen in goede banen te leiden. Zelf intern die expertise organiseren in de organisatie is vaak een tijdrovende klus. Om die reden kiezen bedrijven vaak om haar marketing uit te besteden. Dit is precies waarom Digiso bestaat!

Waar wij u nog meer bij kunnen helpen

Naast onze expertise in Google Ads, bieden wij nog meer aan. Ook kunt u bij ons terecht voor bijvoorbeeld het optimaliseren van uw website. Bent u bijvoorbeeld niet tevreden over het presteren van uw huidige website en vindt u dat het beter kan? Dan kunnen onze webspecialisten een audit doen van uw website. Hierbij gaan zij een check doen naar bijvoorbeeld de laadtijd van de website, elementen van de website, technische SEO en conversie optimalisatie. 

Naast bovengenoemde, maken wij ook websites en webshops. Hierbij zorgen wij ervoor de dat uw website of webshop functioneel, snel en gebruiksvriendelijk is. Meestal leveren wij websites en webshops op binnen 5 werkdagen. Ons team bestaat uit verschillende discplines, van Google Ads tot aan webdevelopment. 

Tot slot bieden wij ondersteuning bij social marketing, zoals het adverteren op Facebook en Instagram. Eigenlijk komt dit neer op de gehele marketingstrategie wanneer wij alle online kanalen combineren. 

Gratis Google Ads Quikscan

Hulp van onze Google Ads specialisten

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft