Google Shopping campagnes

Opvallen in Google zoekopdrachten met producten die u verkoopt op uw website? Dat is heel eenvoudig. Digiso zorgt ervoor dat uw producten bovenaan de lijst verschijnen voor shoppers die zoeken op “productnaam” of soortgelijke zoekwoorden. Hiervoor gebruiken wij Google Shopping.

Gratis Google Ads Quikscan

Hulp van onze Google Ads specialisten

Gratis Google Ads Quikscan

Hulp van onze Google Ads specialisten

In 3 stappen door de Google Ads Quickscan

Veel bedrijven gebruiken Google Ads, maar behalen niet het gewenste resultaat. Vaak zien zij de kosten stijgen en de resultaten dalen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Google Ads moet namelijk altijd meer geld opleveren dan dat het kost. De Google Ads Quickscan van Digiso doet een audit van uw Google Ads account.

De scan geeft antwoord op onder andere de volgende vragen;

1) Gebruik ik een logische Google Ads account structuur?
2) Kunnen mijn Google Ads campagnes verbeterd worden?
3) Adverteer ik op de juiste zoekwoorden?
4) Is er een match tussen mijn zoekwoorden en landingspagina’s?
5) Zijn mijn advertenties van goede kwaliteit?
6) Sluiten mijn zoekwoorden aan bij de zoekopdrachten van mijn potentiële klanten?
7) Kunnen de kosten per klik worden verlaagd?
8) Hoe kan ik meer klanten krijgen uit Google Ads?

Stap 1

Telefonische introductie en uitleg

Als u zich heeft aangemeld voor de Quickscan, dan belt één van onze Google Ads specialisten u op. In dit gesprek stellen wij ons kort voor en vragen wij u inleidende informatie over uw Google Ads account. Daarna leggen wij u stapsgewijs uit hoe wij de Quickscan gaan uitvoeren. De Quickscan doet een analyse van uw Google Ads account. Dit houdt in dat wij toegang nodig hebben tot uw Google Ads account. Vanzelfsprekend gaan wij hier vertrouwelijk en met uiterste zorgvuldigheid mee om.

Stap 2

Onze specialisten voeren de Quickscan uit

Na de telefonische introductie en uitleg, gaan onze Google Ads specialisten aan de slag. Meestal is dit één specialist die uw account onder de loep neemt. Maar soms ook met meerdere specialisten om zo de analyse te verbeteren. Uiteraard doen wij enkel een analyse van uw Google Ads account en wijzigen wij niks aan uw campagnes. Wij zijn alleen gefocust op hoe het beter kan en waar kansen liggen. De Google Ads Quickscan kunnen wij meestal binnen twee tot drie werkdagen uitvoeren vanaf het moment van aanvraag.

Stap 3

Wij bespreken met u de Quickscan

Wij geven u een seintje zodra wij de scan hebben uitgevoerd. U bent waarschijnlijk benieuwd naar de resultaten. Om de resultaten te bespreken maken wij graag met u een afspraak. Dit kan telefonisch, digitaal (bijvoorbeeld Teams of Google Meet) of op locatie. Onze Google Ads specialisten leggen u graag uit wat de scan heeft laten zien, hoe het beter kan en waar de grootste kansen liggen. Op basis van de scan willen wij u vervolgens graag een voorstel doen hoe de Google Ads specialisten van Digiso u kunnen helpen bij het optimaliseren van uw Google Ads campagnes.

Wat is Google Shopping precies?

Google veilt uw advertentieruimte aan de hoogste bieder en geeft deze weer in overeenstemming met zijn algoritme. Vaak wordt aangenomen dat de eerste positie het beste is, maar dat is niet altijd waar.

Hogere advertenties worden vaker getoond, maar ze kosten ook meer per klik. Wij nemen altijd beslissingen op basis van het rendement van de advertentie-uitgaven (ROAS). Wij willen er zeker van zijn dat onze advertenties een rendement opleveren dat de kosten rechtvaardigt. Wij gebruiken Google Analytics om de prestaties van onze campagnes te volgen en zo nodig bij te sturen.

Binnen Google Shopping campagnes zijn er twee varianten:

  • Standaard Google Shopping: richt zich op productadvertenties in de zoekmachine en geeft adverteerders beperkte controle over welke zoekwoorden of producten naast hun advertenties verschijnen.
  • De Smart Shopping-campagne: is een geautomatiseerde advertentie die zowel op zoekmachines als in banners loopt.

Kennismaken met Digiso

Het team van Digiso hecht veel waarde aan haar klanten. Bij ons staat u centraal en houden wij van heldere communicatie. Wij zijn meedenkend, proactief en handelen transparant. Als u besluit om uw Google Ads te laten beheren door ons, dan zorgen wij ervoor dat u een vast contactpersoon binnen onze organisatie krijgt. Deze contactpersoon staat nauw met u in contact en zorgt ervoor dat uw Google Ads campagnes optimaal presteren. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. 

Besteed Google Shopping uit aan professionals

Google Shopping is een dienst waarmee u uw producten binnen Google kunt adverteren, hetzij boven de normale zoekresultaten, hetzij in een eigen sectie (afhankelijk van het type advertentiepakket dat u koopt). Wanneer u Google Shopping uitbesteedt aan ervaren Google Ads specialisten, doet u een slimme zet voor uw bedrijf. Met jarenlange ervaring en de juiste vereiste kennis kan ons team ervoor zorgen dat er altijd hoogwaardige resultaten worden gerealiseerd. U kunt ook een Google shopping-advertentiecampagne opzetten om uw producten te promoten en de verkoop te verhogen. Google Shopping is een geweldige manier om uw producten te adverteren omdat u zich kunt richten op specifieke doelgroepen, een budget kunt instellen en uw ROI kunt volgen. Door met Google Ads-specialisten te werken, kunt u er zeker van zijn dat de campagne soepel verloopt en de gewenste resultaten behaalt.

Waarom zou u Google Shopping inzetten?

Het gebruik van Google Shopping heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere marketingtools. Bijvoorbeeld:

  • Als niemand op uw advertentie klikt, hoeft u niets te betalen.
  • Omdat de mensen die uw advertentie zien, zoeken naar iets wat verband houdt met uw product, is de kans groter dat ze erop klikken.
  • Met Google Shopping kunnen adverteerders een foto, tekst en prijs in hun advertenties opnemen. Dit is visueel sterk: de zoeker ziet alle drie de elementen voordat hij beslist om al dan niet op een advertentie te klikken- en waarom zouden ze dat doen als ze niet goed geïnformeerd zijn?
  • Omdat u de omzet en winst van elk product afzonderlijk kunt zien, kunt u uw biedingen zo nodig aanpassen. U kunt het ook gebruiken om voorzichtiger met uw geld te spelen en in te zetten op producten die waarschijnlijk een beter rendement opleveren.
  • Google heeft een aantal wijzigingen aangebracht in zijn Google Shopping-zoekplatform, die een positieve invloed zouden moeten hebben op uw online winkelervaring.

Hoe werkt Google Shopping?

Voordat u begint met het verspreiden van uw productgegevens, is het belangrijk dat u zich aanmeldt bij Google Merchant Center. Hiermee kunt u alle relevante informatie over elk van uw producten in een database laden, zodat wanneer mensen met Google op een van die producten zoeken, ze vinden wat ze zoeken en ook de afbeelding ervan kunnen zien.

Zodra u uw Google Ads-account hebt gekoppeld aan de datafeed in Merchant Center en deze in Google Ads hebt geladen, kunt u deze koppeling optimaal gebruiken voor uw e-commercebedrijf. Als uitbesteden helpt bij het beheren van dit soort taken, gaat uw gang.

Wijzigingen in shopping advertenties zijn niet mogelijk via Google Ads. Het is dus belangrijk om een correcte en schone datafeed te hebben. Wanneer dit niet het geval is, kunnen uw advertenties irrelevant lijken voor mensen of onjuiste informatie bevatten. Het is belangrijk dat u uw datafeed regelmatig bijwerkt. Zo voorkomt u dat u adverteert met onjuiste prijzen of producten die niet op voorraad zijn – als u bijvoorbeeld maar één keer per maand zou updaten. Het is dus belangrijk om uw datafeed up-to-date te houden. Google Shopping uitbesteden aan de juiste specialisten zullen hier zeker bij helpen.

Google Ads Quickscan
Niet tevreden over het huidige presteren van uw Google ads? Vraag dan een gratis Google Ads Quickscan aan. Wij kijken hoe uw Google Ads campagnes verbeterd kunnen worden en identificeren kansen. 

De basis: de Google Shopping feed

Met Google Shopping kunnen winkels lijsten maken met de kenmerken van hun producten. Deze omvatten de titel, de prijs, de beschrijving en de afbeelding(en). Google Shopping feeds zijn gekoppeld aan Google Ads accounts via het Merchant Center, en advertenties worden aangemaakt op basis van deze feeds. Deze kunnen niet handmatig worden aangemaakt, dus het is belangrijk dat ze dagelijks up-to-date blijven. Door advertenties op de hoogte te houden van wijzigingen in de voorraad of de prijs kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf nooit met de verkeerde prijs adverteert. Een Google Shopping specialist kan u helpen bij het opzetten van een winstgevende campagne. Een Google Shopping feed is een belangrijk onderdeel van dit proces. Een Google Shopping-feed is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw producten aan klanten worden getoond wanneer zij naar artikelen zoeken op Google. Het geeft u ook de mogelijkheid om extra gegevens toe te voegen, zoals productafmetingen en kleurvariaties. In dit artikel bespreken we waarom een Google Shopping-feed belangrijk is, hoe het werkt en hoe het uw bedrijf kan helpen groeien.

Verkopen via Google Shopping?

Google Shopping is een geweldig platform om de producten uit uw webshop te verkopen. Het stelt u in staat om uw producten onder de aandacht te brengen van een grote groep, waardoor dit kan helpen om uw online zichtbaarheid te vergroten. Het advertentieformaat van Google Shopping is visueel sterk. Het toont een productafbeelding, titel en prijs – allemaal belangrijke informatie over het verkochte artikel. Hierdoor kan Google Shopping veel relevant verkeer opleveren voor verkopers. Om succesvol te verkopen via Google Shopping, is het van cruciaal belang dat u een effectief feed-bestand maakt en dat u zich met uw advertenties op de juiste zoekwoorden richt. Google genereert automatisch advertenties uit uw feed, maar binnen Google Shopping is het niet mogelijk om zoekwoorden toe te voegen waarop shopping-advertenties worden getoond.

Google Ads biedt talloze manieren om uw producten te verkopen. De verschillende soorten Shopping campagnes bieden vele bied- en targeting opties binnen deze campagnes. Daarom biedt Google Shopping een levensvatbare methode om te adverteren bij potentiële klanten. Als u het platform gebruikt om uw producten te adverteren, is het belangrijk dat het rendement op de investering voldoende is. Een goed uitgevoerde strategie is daarom essentieel: het product moet op het juiste moment onder de aandacht worden gebracht met passende advertenties. Google Shopping heeft veel aspecten en daarom is het zinvol om hulp te zoeken bij iemand die deze grondig begrijpt. Een Google Shopping-specialist maximaliseert de verkoop door voortdurend te zoeken naar optimalisatiemogelijkheden binnen de campagne en de Google Shopping Feed.

Google Shopping uitbesteden?

Google Shopping is een plek waar winkeliers hun producten kunnen adverteren en directe verkopen kunnen doen. Met een zorgvuldig geplande strategie zorgen we ervoor dat uw producten maximale exposure krijgen om de verkoop te verhogen. De productdatabase is de eerste stap in het opzetten van Google Shopping campagnes. De informatie van uw webshop wordt geüpload naar Google Merchant Center, waarna u de shopping campagne binnen Google Ads kunt opzetten. De productdatabase is de basis van uw Google Shopping-campagne. Wij zorgen ervoor dat uw producten goed gecategoriseerd en geoptimaliseerd zijn om het rendement op de investering te maximaliseren. Zodra we alle producten hebben geüpload, zetten we een speciale Google Merchant Center-account voor u op.

In Google Shopping kunt u verschillende campagnes opzetten. U kunt bijvoorbeeld zelf een Smart Shopping-campagne opzetten of dit uitbesteden aan een expert. In deze versie bepaalt het algoritme van Google welke advertenties en biedingen relevant zijn voor zoekopdrachten – en niet de mens. Om de effectiviteit van uw campagne te maximaliseren, kijken we hoeveel geld u verdient voor elke dollar die u uitgeeft. Onze expertise met Google Shopping zorgt ervoor dat uw advertenties automatisch worden gegenereerd en beheerd op een manier die de ROI maximaliseert.

Als u al Google Shopping campagnes hebt gemaakt en het beheer ervan wilt uitbesteden, bespreken we dat graag met u. Daag ons uit – wij nemen uw campagne en gaan ermee aan de slag.

Onze professionele Google Shopping specialisten

Omdat wij gespecialiseerd zijn in zoekmachine marketing, beschikt ons bedrijf over meerdere Google Shopping specialisten met ruime kennis en ervaring. Dankzij ons uitgebreide klantenbestand hebben wij ervaring opgedaan in vele sectoren en blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen die sectoren. Onze specialisten zijn in staat hun aandacht snel te verleggen van de ene campagne naar de andere om het rendement voor onze klanten te maximaliseren. In SEA voor webshops speelt Google Shopping een belangrijke rol. Wij kijken voortdurend naar optimalisatiepunten die van toepassing zijn op uw campagnes- en implementeren de resultaten van onze analyse in real time.

Bij het uitbesteden van Google Shopping optimaliseren onze specialisten de productfeed van uw webshop om de advertenties relevanter te maken voor potentiële kopers. Wij identificeren en pakken knelpunten in onze conversietrechter aan door gebruik te maken van analytics en andere tools zoals Channable. Als we eenmaal begrijpen waar onze Google Ads-campagnes ondermaats presteren, kunnen we die informatie gebruiken om een meer gerichte optimalisatiestrategie te bedenken. We weten dat Google Shopping-optimalisatie een proces is dat regelmatige controle en updates vereist. Daarom stoppen we nooit met leren over de nieuwste trends in online retail, kunstmatige intelligentie en machine learning. Ons team van experts werkt hard om de curve voor te blijven, zodat u zich kunt richten op de groei van uw bedrijf.

Google Shopping uitbesteden aan Digiso

Het uitbesteden van Google Shopping aan een ervaren bureau kan direct leiden tot meer inkomsten. Onze specialisten begrijpen Google Shopping door en door, waardoor we onze klanten de best mogelijke resultaten kunnen bieden. We gaan in op de unieke zorgen van elke klant bij het geven van advies dat relevant is voor hun problemen. We gebruiken feed-optimalisatie, verbeteren de accountstructuur of zetten biedstrategieën in om een gewenste ROI te bereiken. Eerst begrijpen we de behoeften en eisen, daarna stellen we een passende strategie op.

Wij zijn in staat om Google Shopping campagnes te creëren en te optimaliseren voor verschillende branches. Onze experts hebben ervaring in het helpen van klanten met een breed scala aan producten, waaronder modeaccessoires, horloges en sieraden. Wij bieden een persoonlijke benadering van de behoeften van elke klant. Bij Digiso zijn we er trots op dat we benaderbaar zijn voor klanten. Als u ervoor kiest om uw Google Shopping campagnes uit te besteden, kunt u er zeker van zijn dat deze bij ons in goede handen zijn. Wij bieden maandelijkse Google Shopping campagne beheer en kunnen u helpen uw omzet te verhogen, de ROI te verbeteren en tijd te besparen. Als u op zoek bent naar een bureau dat resultaten levert, neem dan contact met ons op. Onze experts gaan elke uitdaging aan. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen.

Afspraak maken

Kosteloos de mogelijkheden bespreken? Vul het formulier in en één van onze Google Ads specialisten neemt binnen 24 uur contact met u op. 

Meer over Digiso

Digiso is een full-service online marketingbureau dat haar bestaansrecht ontleent aan diensten als Google Ads, Facebook/Instagram Ads, Webdesign en nog veel meer. Eigenlijk alles wat met online marketing en webdesign te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring met online marketing en het maken van websites/webshops, hebben wij flink wat autoriteit kunnen opbouwen. Dit gebruiken wij in onze alledaagse werkzaamheden om onze klanten op een excellente manier te kunnen bedienen voor de best mogelijke resultaten. 

Digiso staat bekend om haar hands-on mentaliteit. Wij praten niet veel, maar doen gewoon. Wij helpen bedrijven die niet beschikken over de expertise om de online kanalen in goede banen te leiden. Zelf intern die expertise organiseren in de organisatie is vaak een tijdrovende klus. Om die reden kiezen bedrijven vaak om haar marketing uit te besteden. Dit is precies waarom Digiso bestaat!

Waar wij u nog meer bij kunnen helpen

Naast onze expertise in Google Ads, bieden wij nog meer aan. Ook kunt u bij ons terecht voor bijvoorbeeld het optimaliseren van uw website. Bent u bijvoorbeeld niet tevreden over het presteren van uw huidige website en vindt u dat het beter kan? Dan kunnen onze webspecialisten een audit doen van uw website. Hierbij gaan zij een check doen naar bijvoorbeeld de laadtijd van de website, elementen van de website, technische SEO en conversie optimalisatie. 

Naast bovengenoemde, maken wij ook websites en webshops. Hierbij zorgen wij ervoor de dat uw website of webshop functioneel, snel en gebruiksvriendelijk is. Meestal leveren wij websites en webshops op binnen 5 werkdagen. Ons team bestaat uit verschillende discplines, van Google Ads tot aan webdevelopment. 

Tot slot bieden wij ondersteuning bij social marketing, zoals het adverteren op Facebook en Instagram. Eigenlijk komt dit neer op de gehele marketingstrategie wanneer wij alle online kanalen combineren. 

Gratis Google Ads Quikscan

Hulp van onze Google Ads specialisten

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft