Conversie

Conversie betekent het aantal mensen dat uw website bezoekt en vervolgens iets koopt. Conversiepercentages zijn het aantal mensen dat iets koopt in vergelijking met het aantal mensen dat de website bezoekt. U kunt de conversie verhogen door het mensen gemakkelijker te maken op uw website te vinden wat zij willen, en door kortingen of coupons aan te bieden. Wij helpen u graag met het genereren van conversies.

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur contact

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur contact

Conversie

Soms geeft zoekmachineoptimalisatie alleen prioriteit aan het verhogen van het aantal bezoekers van een website. Als u echter een product of dienst probeert te verkopen, is het niet voldoende om meer pagina’s te bekijken. Uw doel moet ook conversie zijn: deze kijkers omzetten in klanten. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan gebeuren en ze kunnen over het algemeen worden ingedeeld in “acties” of “reacties”. De aanbieder kan de conversie verhogen door de bezoeker te verleiden tot actie wanneer hij een productpagina met een bestelknop opzet. Als de klant het proces niet afrondt, volg hem dan op via e-mail of geef hem een korting als hij snel koopt.

Wat is de betekenis van conversie?

Het bevriezen van water is een voorbeeld van een omzetting. De overgang van vloeibaar water naar ijs is de overgang van de ene toestand naar de andere. In marketingtermen kan dit de overgang zijn van iemand die alleen maar uw website bekijkt naar een betalende klant. Klanttrajecten omvatten vaak meerdere “triggers”, zoals het ontvangen van een e-mail of contact via chat, die processen in gang zetten die leiden tot conversies. Maar zelfs wanneer een doel is bereikt en geconverteerd, is het traject niet altijd voorbij. In plaats daarvan kan het bestaan uit een reeks conversies die samen een zogenaamd conversiepad vormen.

Conversie mogelijkheden

De term “converteren” wordt vaak gebruikt in marketing. Voor organisaties met een budget voor promoties en advertenties kan het echter onduidelijk zijn wat hun return on investment (ROI) zal zijn. Hieronder vindt u enkele doelstellingen die de definitie van conversie weergeven:

  • Een potentiële klant bezoekt uw website en toont interesse in het aanbod van uw bedrijf door zich te abonneren op uw nieuwsbrief. De bezoeker verstrekt vrijwillig zijn contactgegevens, zoals zijn e-mailadres, en zo vindt er een conversie plaats van een anonieme bezoeker naar een lead.
  • De verkooppagina maakt duidelijk wat het abonnement inhoudt. De inhoud is gemakkelijk te volgen, zodat de lezer precies weet waar hij aan toe is. Omdat er geen sprake is van een proefabonnement, moet de bezoeker gedetailleerde informatie krijgen om hem te overtuigen om door te gaan.
  • De eerste pagina lijkt veel feitelijke informatie te bevatten die nuttig zou zijn voor een specifieke groep mensen. Er zijn ook links naar producten die gekocht zouden kunnen worden, maar geen duidelijke aanbevelingen. Als iemand op deze links klikt en iets koopt van de gelinkte winkel, krijgt de oorspronkelijke website mogelijk een commissie van de verkoop.

Funnels, loops en klantenstromen

Bij conversie denken mensen meestal aan een lineair pad. Maar wanneer een bedrijf een circulaire marketingstrategie heeft, spreekt men van een groeicyclus. Een bedrijf kan inkomsten genereren door zowel nieuwe klanten te werven als oude klanten terug te halen. Het is echter essentieel te beseffen dat u bestaande klanten kunt ontmoedigen die een te grote belasting vormen voor de middelen van het bedrijf.

Conversieratio percentages berekenen

Het conversiepercentage wordt bepaald door het aantal bezoekers dat een gewenste actie onderneemt, gedeeld door het totale aantal bezoekers. Wanneer het doel niet online plaatsvindt, kan het moeilijker te berekenen zijn. Als u bijvoorbeeld een uitnodiging voor de opening van een nieuwe winkel op uw website hebt staan, en iemand bezoekt die pagina, dan weet u niet of hij ook daadwerkelijk naar het evenement is gekomen. Hoewel een persoonlijke uitnodiging een extra drempel opwerpt, kan het conversiepercentage beter in kaart worden gebracht. Door een verkooptrechter te ontwikkelen, is het mogelijk het conversiepercentage in kaart te brengen en zo de conversies te verhogen. Dat proces wordt conversieoptimalisatie genoemd.

Weet u niet zeker hoe u conversieoptimalisatie moet aanpakken? Digiso kan u helpen. Wij regelen alles voor u en verlichten de stress. Wij helpen u uw conversiepercentage te verhogen en meer leads en klanten te krijgen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Gratis Afspraak maken

Kosteloos de mogelijkheden bespreken? Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Meer over Digiso

Digiso is een full-service online marketingbureau dat haar bestaansrecht ontleent aan diensten als Google Ads, Facebook/Instagram Ads, Webdesign en nog veel meer. Eigenlijk alles wat met online marketing en webdesign te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring met online marketing en het maken van websites/webshops, hebben wij flink wat autoriteit kunnen opbouwen. Dit gebruiken wij in onze alledaagse werkzaamheden om onze klanten op een excellente manier te kunnen bedienen voor de best mogelijke resultaten. 

Digiso staat bekend om haar hands-on mentaliteit. Wij praten niet veel, maar doen gewoon. Wij helpen bedrijven die niet beschikken over de expertise om de online kanalen in goede banen te leiden. Zelf intern die expertise organiseren in de organisatie is vaak een tijdrovende klus. Om die reden kiezen bedrijven vaak om haar marketing uit te besteden. Dit is precies waarom Digiso bestaat!

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft