Conversie specialist

Een conversiespecialist helpt meer mensen te doen wat wij willen, zoals een product kopen of informatie downloaden. Zij kijken naar cijfers om te zien hoe goed we het doen en hoe we dingen kunnen verbeteren. De conversie specialisten van Digiso helpen u graag met de verbetering van conversies op uw website.

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur contact

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur contact

Conversie specialist

Als u uw conversie wilt verbeteren, staan er veel hulpmiddelen tot uw beschikking. Een conversiespecialist kan bijvoorbeeld A/B-tests gebruiken om het succes van een verandering te meten. Bij een A/B-test gaan twee versies van een pagina tegelijk live; de pagina die het beste presteert in termen van conversies is de winnaar. Iets kleins als de kleur van een knop kan een grote invloed hebben op het conversiepercentage, maar het kan ook iets belangrijks zijn zoals de lay-out van de pagina of de tekst van de call-to-action.

Een conversie specialist is een expert op het gebied van marketing, bruikbaarheid en klantverwachtingen. De taak begint gewoonlijk met een analyse van de kansen, gevolgd door een voorstel voor verbetering. Zij stellen ook CRO-rapporten op die beoordelen waar veranderingen moeten worden aangebracht op bijvoorbeeld een website. Het bereiken van de beoogde return on investment kost tijd en moeite, maar is uiteindelijk de moeite waard. Een conversiespecialist helpt meestal maandelijks om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt, zodat we het best mogelijke resultaat kunnen behalen

Een conversie specialist is kort gezegd een webanalist die zich richt op de ROI van een organisatie. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat bedrijven die investeren in zoekmachineadvertenties hun verkoopcijfers opkrikken – een rendement op hun investering. In dat geval werkt een conversiespecialist doorgaans samen met een SEA-collega (search engine advertising). Als het gaat om meer kleinschalige veranderingen, zoals het aanpassen van de kleur van een aankoopknop, wordt er meestal samengewerkt met ontwerpers. Een conversiespecialist is verantwoordelijk voor het optimaliseren van een nieuwsbrief om de conversies te verhogen, waarvoor mogelijk moet worden samengewerkt met een e-mailmarketeer. In sommige gevallen overlegt de specialist ook regelmatig met een marketingmanager of salesmanager en stelt hij of zij voortgangsrapporten op.

A/B-testen kan worden gezien als analoog aan het beroep van softwaretesters. Op die manier zijn A/B-tests verbonden met veel andere beroepen. Zo kan een webwinkelier die de verkoop wil verhogen een conversiespecialist inhuren om de nadruk te leggen op call-to-action knoppen op zijn website. De specifieke taken van een A/B-tester kunnen ook deel uitmaken van een bredere functie, zoals die van een online marketeer. Wanneer wij informatie analyseren, vergelijken wij dat soms met het beroep van gegevensanalist. Een conversiespecialist ontmoet voor zijn werk verschillende soorten mensen, zoals een webmaster die een website beheert. In een groter verband is er een gelijkenis met het beroep van accountmanager ICT, waarbij het belangrijk is aan de behoeften van de klant te voldoen.

Waarom conversiepercentages zo belangrijk zijn

Het conversiepercentage van een bedrijf of organisatie is van cruciaal belang voor het succes ervan, omdat het bepaalt of er een verkoop tot stand komt. Bijgevolg is er voor degenen die gespecialiseerd zijn in conversie een belangrijke rol weggelegd om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt. Voor grote bedrijven kan dit een voortdurende dagelijkse taak zijn. Denk maar aan alle soorten internetondernemers die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van online verkoop; webwinkels en aannemers die online werk vinden – om maar twee voorbeelden te noemen.

Bij conversieoptimalisering gaat het niet alleen om het stimuleren van de verkoop. Het kan ook gaan om het verbeteren van het klanttraject. U kunt bijvoorbeeld met succes iemand stimuleren om een e-book te downloaden. Vervolgens kunt u hun klantreis voortzetten door een betaalde cursus aan te bieden. Uiteindelijk gaat het erom de verkoop te verhogen. Een offerteaanvraag (RFQ) is per definitie een commercieel proces waarbij bedrijven of personen leveranciers uitnodigen om prijsopgaven en offertes in te dienen voor de kans om bepaalde producten of diensten te leveren. Hoewel een RFQ niet direct leidt tot meer omzet, is deze toch van vitaal belang voor toekomstige vooruitzichten. Het belangrijkste doel van een conversiespecialist is dan te zorgen voor een hoger volume aan online offerteaanvragen. Een andere term die door elkaar kan worden gebruikt met conversiespecialist is leadgenerator.

Hoe kunt u het aantal conversies verhogen?

Naast het verbeteren van het ontwerp van uw website – zoals de locatie of kleur van uw call-to-action knop – kunt u ook conversies optimaliseren door middel van linkbuilding. Als u link-build en gastblogt, kunt u uw doelgroep op andere kanalen bereiken. Bovendien optimaliseert dit de conversiepercentages, die website-eigenaren altijd zouden moeten willen verbeteren.

Conversiepercentages zijn cruciaal voor het succes van elk bedrijf of organisatie. Als u uw conversiepercentage wilt verbeteren, kan Digiso u helpen. Wij zijn experts in conversieoptimalisatie en kunnen u helpen uw omzet te verhogen en uw doelgroep te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

Gratis Afspraak maken

Kosteloos de mogelijkheden bespreken? Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Meer over Digiso

Digiso is een full-service online marketingbureau dat haar bestaansrecht ontleent aan diensten als Google Ads, Facebook/Instagram Ads, Webdesign en nog veel meer. Eigenlijk alles wat met online marketing en webdesign te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring met online marketing en het maken van websites/webshops, hebben wij flink wat autoriteit kunnen opbouwen. Dit gebruiken wij in onze alledaagse werkzaamheden om onze klanten op een excellente manier te kunnen bedienen voor de best mogelijke resultaten. 

Digiso staat bekend om haar hands-on mentaliteit. Wij praten niet veel, maar doen gewoon. Wij helpen bedrijven die niet beschikken over de expertise om de online kanalen in goede banen te leiden. Zelf intern die expertise organiseren in de organisatie is vaak een tijdrovende klus. Om die reden kiezen bedrijven vaak om haar marketing uit te besteden. Dit is precies waarom Digiso bestaat!