Conversie optimalisatie

Als u het goed doet in de betaalde of organische zoekresultaten, maar geen conversies meer genereert, is het tijd om naar uw website of webshop te gaan kijken. Dat is precies waar conversie optimalisatie om de hoek komt kijken. Wij maken van uw website een conversiemachine.

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur contact

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur contact

Conversie optimalisatie

Als u het goed doet in de betaalde of organische zoekresultaten, maar geen conversies meer genereert, is het tijd om naar uw website of webshop te gaan kijken. Als u uw site niet optimaliseert voor conversies, kan dit leiden tot een toename van het verkeer zonder een overeenkomstige toename van het aantal conversies. Zodra dit gebeurt, zult u merken dat het optimaliseren van uw website voor conversie belangrijker is dan ooit. Conversie optimalisatie is niet alleen SEO. Het kijkt verder dan de eisen van zoekmachines en richt zich op het verbeteren van de conversiepercentages voor uw website. Digiso helpt u graag om uw website te optimaliseren zodat deze gevonden kan worden door potentiële klanten, terwijl u voldoet aan de richtlijnen van Google.

Optimale website voor zoekmachine en bezoeker

Een conversie is een actie die de bezoeker op uw website kan ondernemen om zijn doel te bereiken. Conversie optimalisatie biedt een win-win situatie, waarbij zowel de bezoeker als website-eigenaar blij zijn met het resultaat. Deze website is speciaal geoptimaliseerd voor de gebruiker en zal daardoor eerder een conversie uitlokken. Uiteindelijk werken we toe naar een resultaatgerichte website die past bij zowel de bezoeker als het bedrijf. Hierdoor kunnen we aan de behoeften van beide partijen voldoen door een site te creëren die werkt voor klanten en hun bezoekers.

Tooling voor conversie optimalisatie

Sommige methoden voor conversie optimalisatie kunnen enige tijd in beslag nemen, maar dat hoeft niet. Met de huidige technologie zijn er veel services waaruit u kunt kiezen om de conversieratio van uw website te verhogen. Verschillende opties variëren qua prijs, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zullen uw bedrijf laten groeien en winstgevender maken. Van het laten weten wanneer iemand zich heeft afgemeld voor uw nieuwsbrief of uw brochure heeft gedownload, tot het ontwikkelen van nieuwe bestemmingspagina’s om hogere kwaliteitsscores te behalen voor Google Ads campagnes. Hierdoor kunnen we de kosten per conversie verlagen.

Meer conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie is een techniek om de conversie van uw website of webshop te verhogen. Dit betekent dat meer mensen uw producten zullen kopen. Conversieratio’s worden gemeten op basis van het aantal mensen dat een bezoek brengt en vervolgens een aankoop doet. Webpagina’s moeten zo zijn ontworpen dat ze gebruikers aanzetten tot actie, zoals het kopen van een product of het invullen van een formulier. Elke webpagina vereist dus een actie om het gewenste doel te bereiken.

Conversie optimalisatie is een belangrijk onderdeel van het optimalisatieproces omdat het de conversieratio’s van uw bezoeker op zoveel verschillende manieren regelt. Een bezoeker die bijvoorbeeld op een pagina met call-to-action knopadvertenties terechtkomt, zal eerder doorklikken dan iemand die dat niet doet.

Er zijn verschillende conversie optimalisatie programma’s op de markt die het eenvoudig maken om de conversieratio’s van uw website of webshop te verhogen. A/B-tests zijn een manier om verschillende benaderingen te evalueren door twee versies van hetzelfde tegelijkertijd te vergelijken. Met dit soort tests kunt u de effectiviteit van elke partij zien.

Dit zijn simpele en makkelijke testen die de conversieratio en dus ook aantallen conversies kunnen verhogen. Maar er zijn ook tools voor meer diepgaande tests. Zo meten heatmaps, click maps en scroll maps waar bezoekers naar kijken, waar ze op klikken en hoe ver ze door een pagina scrollen.

Wij kunnen ervoor zorgen dat de barrières op de site worden verwijderd. Verder wordt de website/webshop gebruiksvriendelijker wat uw vertrouwen en beleving als bezoeker vergroot. Wanneer de inhoud nauwkeuriger en beter op elkaar is afgestemd, heeft dit een groter effect op uw SEO- en SEA-campagnes.

Wilt u weten hoe uw website/website is geoptimaliseerd voor conversie? Bij Digiso voeren we graag een audit uit en presenteren we onze bevindingen zodat u de juiste maatregelen kunt nemen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende audit.

Gratis Afspraak maken

Kosteloos de mogelijkheden bespreken? Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Meer over Digiso

Digiso is een full-service online marketingbureau dat haar bestaansrecht ontleent aan diensten als Google Ads, Facebook/Instagram Ads, Webdesign en nog veel meer. Eigenlijk alles wat met online marketing en webdesign te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring met online marketing en het maken van websites/webshops, hebben wij flink wat autoriteit kunnen opbouwen. Dit gebruiken wij in onze alledaagse werkzaamheden om onze klanten op een excellente manier te kunnen bedienen voor de best mogelijke resultaten. 

Digiso staat bekend om haar hands-on mentaliteit. Wij praten niet veel, maar doen gewoon. Wij helpen bedrijven die niet beschikken over de expertise om de online kanalen in goede banen te leiden. Zelf intern die expertise organiseren in de organisatie is vaak een tijdrovende klus. Om die reden kiezen bedrijven vaak om haar marketing uit te besteden. Dit is precies waarom Digiso bestaat!