Wat is koude acquisitie?

Wat is koude acquisitie?

Het werven van klanten die nog geen relatie hebben met uw bedrijf staat bekend als koude acquisitie. Dit kan worden gedaan door personen of bedrijven te benaderen via een externe database. Hoewel koude acquisitie het potentieel heeft om een groot aantal mensen te bereiken, is het vaak minder effectief dan andere methoden omdat u vanaf nul begint. Het succes van deze methode hangt af van de kwaliteit van de gebruikte database.

Het verkrijgen van nieuwe klanten via ongevraagde middelen is over het algemeen moeilijk, omdat zij op onbekende manieren moeten worden benaderd. Dit omvat vaak “cold calls”, of telemarketinggesprekken met mensen die geen toestemming hebben gegeven of interesse hebben getoond om uw product/dienst te ontvangen. Zelfs nadat een ontvanger uw mailing heeft ontvangen, is de respons vaak nog vrij laag. E-mail kan echter om juridische redenen niet worden gebruikt voor koude acquisitie.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek

Kies uit één van onze diensten

Alle campagnetypen

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft

Gerealiseerde resultaten voor bedrijven

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft