Wat is Google Tag Manager?

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een gratis dienst waarmee u precies kunt zien welke gebeurtenissen op uw website plaatsvinden. U kunt het ook gebruiken om al uw trackingcodes op één plaats op te slaan, wat het veel gemakkelijker maakt om ze te beheren. Dit biedt verschillende voordelen voor mensen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud of de marketing van een website, en de hoeveelheid gegevens die u kunt verzamelen is bijna onbeperkt!

De naam GTM is vrij vanzelfsprekend omdat het in wezen regelt hoe u Google Tag Manager gebruikt. In lekentaal: u gebruikt tags om gebeurtenissen op uw website te volgen. Alle activiteiten – zoals klikken en paginaweergaven – worden gesorteerd in een grote datapool: de datalaag. Wanneer bepaalde gebeurtenissen op de site plaatsvinden, kunt u de bijbehorende tags aan die specifieke interacties koppelen. Met de Google Tag Manager kunt u alle tags en triggers op één centrale plaats beheren. Zo kunt u gerichte gebeurtenissen of bezoeken aan uw website effectiever volgen door verschillende trackingtools samen te brengen.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek