Wat is een zoekmachine?

Wat is een zoekmachine?

Beschouw een zoekmachine als een online bibliotheek. U voert enkele trefwoorden in die verband houden met wat u zoekt, en de zoekmachine geeft u een lijst van websites die misschien hebben wat u zoekt. Deze lijst wordt de Search Engine Results Page (SERP) genoemd. Enkele bekende voorbeelden van zoekmachines zijn Google, Yahoo!, Bing, DuckDuckGo en Ecosia.

Hoe werkt een zoekmachine?

Een zoekmachine moet snel relevante resultaten leveren voor wat in de zoekbalk wordt getypt. Hij doet dit door regelmatig alle websites te bezoeken en links te volgen – dit proces wordt het crawlen van websites genoemd. Het crawlen gebeurt niet door mensen, maar door spiders of bots, programma’s die voor dit doel gemaakt zijn. Wanneer u een zoekopdracht intypt in een zoekmachine, begint het proces van het ophalen van resultaten van het internet met geautomatiseerde webcrawling. Web crawlers scannen pagina’s op het internet en indexeren deze op basis van bepaalde factoren. De geïndexeerde gegevens worden vervolgens opgeslagen in een gemakkelijk toegankelijk formaat, zodat wanneer u een zoekopdracht invoert, de zoekmachine snel relevante resultaten kan ophalen.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft