Wat is een lead?

Wat is een lead?

Een lead is een persoon die misschien wil kopen wat u verkoopt. Bijvoorbeeld, als iemand naar uw website gaat en een formulier invult waarin u om meer informatie vraagt over een van uw producten, is die persoon een lead. U moet dan contact met hen opnemen om te zien of ze daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het kopen van wat u verkoopt. Soms lukt dat niet, maar soms ook wel en wordt de lead een echte klant die betaalt voor wat u verkoopt.

Hoewel de termen “lead” en “prospect” in sommige gevallen synoniem kunnen worden gebruikt, is er een belangrijk verschil tussen beide. Een prospect voldoet aan het klantprofiel, maar heeft nog niet direct om meer informatie gevraagd. Ondertussen heeft een lead contactinformatie verstrekt en interesse getoond in uw product of dienst. Met andere woorden, zodra een potentiële klant koopgedrag begint te vertonen, wordt hij in marketingtaal een lead genoemd. Technisch gesproken zijn leads dus gewoon prospects die verder zijn gekomen op hun weg naar het worden van klanten.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft