Wat is customer acquistion?

Wat is customer acquistion?

De customer acquisition cost (CAC) voor uw bedrijf is het totale bedrag dat nodig is om gedurende een bepaalde periode een nieuwe klant aan te trekken en te converteren

Om de CAC te berekenen, houden organisaties rekening met alle uitgaven voor het werven van nieuwe leads, waaronder advertentiekosten, salarissen, bonussen en externe vergoedingen. Hoe lager de kosten voor klantenwerving, hoe efficiënter de marketing- en verkoopinspanningen van een organisatie zijn bij het genereren van nieuwe zakelijke deals. Uw kosten voor klantenwerving (CAC) verlagen betekent dat u uw marketing- en verkoopbudget efficiënter moet besteden. Als uw inbound marketing goed wordt uitgevoerd, zou u minder moeten uitgeven aan advertenties die minder leads genereren dan inhoud op uw blog. Bovendien, als de verkoop zich vooral kan richten op het masseren van leads in een gezonde pijplijn, heeft u misschien niet eens een extra vertegenwoordiger nodig.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek