Wat is conversie attributie?

Wat is conversie attributie?

De term “conversie attributie” wordt gebruikt om het proces te beschrijven waarbij wordt vastgesteld welke website, zoekmachine of advertentie een bezoeker ertoe bracht een aankoop te doen op uw site.

Dit kan worden gedaan door webstatistieken en cookies te analyseren om te zien welk pad de klant aflegde voordat hij zijn bestelling afrondde.

Met conversie attributie kunt u zien welke bronnen de meest waardevolle klanten opleveren, zodat u uw marketinginspanningen daarop kunt richten. Als een klant converteert na meerdere bezoeken aan uw site via verschillende kanalen, kunnen verschillende modellen worden toegepast om de conversie toe te wijzen (bv. eerste verwijzing of laatste verwijzing). In sommige gevallen kan een conversie worden toegewezen of verdeeld over meerdere doelen. Het toewijzen van conversies is essentieel voor affiliate marketing, omdat het u in staat stelt de vergoeding nauwkeurig te verdelen onder affiliates op basis van hun prestaties.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek

Kies uit één van onze diensten

Alle campagnetypen

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft

Gerealiseerde resultaten voor bedrijven

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft