Wat betekent POAS?

Wat betekent POAS?

Een ROAS (return on ad spend) meet hoe efficiënt uw advertenties de verkoop stimuleren – en het is een vrij eenvoudige formule: deel de inkomsten door de advertentie-uitgaven. Het is de opbrengst van de advertentie gedeeld door de kosten ervan, uitgedrukt als percentage.

Om te voorkomen dat een scheef beeld van uw reclame resultaten, kijk niet naar hoeveel geld elke advertentie bracht in, maar eerder de winst gegenereerd per advertentie, dat wil zeggen, wat u maakte in vergelijking met de kosten die het duurde om te maken. Dat heet Profit On Ad Spent (POAS).

Het is ook bekend als de brutomarge per advertentie gedeeld door de kosten ervan.U kunt bepalen of u al dan niet een POAS-campagne moet voeren door te berekenen hoeveel elke advertentie zal opbrengen. Als uw marges op elk niveau gelijk zijn, kunt u omrekenings waarden gebruiken om de marge voor elk product te berekenen.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek