Wat betekent marktleider?

Wat betekent marktleider?

Marktleider zijn betekent dat uw organisatie voorop loopt in een bepaald marktsegment. Meestal verwijst dit naar het hebben van het grootste marktaandeel, maar soms kan een organisatie toch als marktleider worden beschouwd zonder qua omvang de nummer één te zijn. Om te zien of een organisatie in aanmerking komt als marktleider, kijken analisten hoe zij zich binnen een specifieke en vaak geografisch beperkte markt bevindt. Er kan ook rekening worden gehouden met andere relevante factoren.

Als een bedrijf de trendsetter op zijn markt is, wordt gezegd dat het marktleiderschap heeft. Andere bedrijven volgen dan het voorbeeld van dit bedrijf. Een verandering in de marketingmix op initiatief van de marktleider zal er gewoonlijk toe leiden dat andere bedrijven op de markt zich aanpassen of dienovereenkomstig reageren. Marktleider zijn betekent dus meestal het grootste marktaandeel hebben.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek