Wat betekent een interne link?

Wat betekent een interne link?

Interne links zijn hyperlinks die het ene deel van een website met het andere verbinden. Door op een interne link te klikken, kunnen bezoekers verschillende pagina’s binnen hetzelfde domein verkennen zonder dat zij de site hoeven te verlaten of een nieuwe URL hoeven in te voeren. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring doordat bezoekers gemakkelijker relevante informatie kunnen vinden. Bovendien kan het gebruik van interne links de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van uw website helpen verbeteren door aan Google door te geven welke pagina’s op uw site het belangrijkst zijn.

Zijn interne links belangrijk voor SEO?

Als u wilt dat mensen uw website gemakkelijk kunnen vinden, moet u er vanaf andere pagina’s op uw site naar linken. Dit heet intern linken. Het helpt crawlers van zoekmachines om uw inhoud gemakkelijker te vinden en te indexeren. Interne links zijn niet alleen essentieel voor de navigatie, maar ook voor SEO-doeleinden. Zoekmachines beoordelen de waarde van een website aan de hand van elke afzonderlijke pagina. Hoe populairder een pagina is, hoe hoger deze scoort in de resultaten van zoekmachines.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek

Kies uit één van onze diensten

Alle campagnetypen

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft

Gerealiseerde resultaten voor bedrijven

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft