Wat betekent direct marketing?

Wat betekent direct marketing?

Direct marketing ook wel: direct response, dialoogmarketing of push marketing.

Direct marketing houdt in dat een bedrijf rechtstreeks in contact treedt met potentiële klanten. Dit kan op verschillende manieren, zoals via post, telefoon, e-mail, mobiele platforms en kortingsbonnen. Deze vorm van marketing wordt ook wel below-the-line marketing genoemd. In bredere zin omvat direct marketing ook reclame in verschillende vormen van media, zoals kranten, tijdschriften, websites en televisie.

De termen ‘direct marketing’ en ‘dialoogmarketing’ worden vaak door elkaar gebruikt omdat het in beide gevallen gaat om een persoonlijker contact met de klant. Tegenwoordig bieden sociale media echter nieuwe mogelijkheden om deze dialoog nog verder te voeren.

Het succespercentage van direct marketing kan worden bepaald door het aantal middelen dat een bedrijf heeft om zijn doelgroep te bereiken. Bijvoorbeeld (post)adressen, telefoonnummers en e-mailadressen. Direct marketing is effectief wanneer het een onmiddellijke reactie van de klant uitlokt, zoals het bezoeken van een website of het bellen van een telefoonnummer.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek