Wat betekent conversie?

Wat betekent conversie?

Conversie betekent het aantal mensen dat klant wordt. Dit kan ook betekenen dat iemand iets wilde kopen, maar stopte, en vervolgens besloot het te kopen nadat hij iets anders had gezien dat hem overtuigde. Hoe kunnen we meer conversies krijgen?

Definitie van een conversie

In tegenstelling tot veel andere aspecten van marketing, SEO richt zich op het krijgen van bezoekers om actie te ondernemen – niet alleen de pagina te bezoeken. zoekmachine optimalisatie het doel is om potentiële klanten geïnteresseerd in wat je verkoopt, zodat ze zullen uw product of dienst te kopen. Deze overgang kan moeilijk te realiseren zijn, maar er zijn verschillende manieren om resultaatgericht gedrag van websitebrowsers aan te moedigen. Bij sommige vormen van dwang wordt hen openlijk gevraagd iets te kopen (acties), terwijl bij andere gewoon wordt geprobeerd een gunstige reactie te creëren die het individu er onbewust van overtuigt dat het nodig is wat wordt verkocht (reacties). Door een bestelknop toe te voegen aan een productpagina moedigen aanbieders bezoekers aan om actie te ondernemen. Als klanten het proces niet voltooien, kunnen aanbieders e-mails sturen waarin hulp of kortingen worden aangeboden. Met andere woorden, zo stijgt de conversie.

Wat is de betekenis van conversie?

Zodra water bevriest, vindt er een omzetting plaats. Met andere woorden, de definitie van conversie is de overgang van de ene toestand naar de andere. In marketingtermen kan dit betekenen dat iemand die geïnteresseerd is in uw product overgaat in een betalende klant. Tijdens het traject van een klant om uw product of dienst te kopen, kunnen er veel “triggers” plaatsvinden die processen in gang zetten, zoals het verzenden van een e-mail of contact via chat. Wanneer een conversiedoel is bereikt, betekent dat niet altijd dat het traject daar eindigt. Vaak gaat het om meerdere conversies die samen het zogenaamde “conversiepad” vormen.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek