Wat betekent cashlow?

Wat betekent cashlow?

De cashflow voor een bepaalde periode is het verschil in geld dat u ontvangt en geld dat u uitgeeft in diezelfde periode. Als we bijvoorbeeld kijken naar uw cashflow voor dit jaar, zou dat het geld zijn dat binnenkomt minus het geld dat uitgaat. Het is anders dan een resultatenrekening, omdat een resultatenrekening niet altijd de werkelijke uitbetalingen of ontvangsten weergeeft – alleen wat er verschuldigd is of verwacht wordt binnen te komen.

Dus ondanks wat een resultatenrekening zou kunnen zeggen, kunt u toch meer instromen dan uitstromen (een positieve cashflow), ook al staat u technisch gezien “in het rood” volgens dat document.

Een negatieve cashflow kan wijzen op problemen in de toekomst. Zelfs als u in een bepaalde periode winst maakt, is een negatieve cashflow mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer de meeste van uw facturen door klanten zijn betaald. Dit gebeurt omdat de winst ontstaat zodra de factuur is verstuurd, terwijl positieve cashflow pas komt als de factuur is betaald.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft