Wat betekent affiliate?

Wat betekent affiliate?

Affiliates zijn mensen die producten of diensten promoten. Zij verdienen alleen geld als zij iemand met succes kunnen overtuigen het product of de dienst te kopen. Dit gebeurt meestal via een “no-cure-no-pay”-regeling, waarbij pas wordt betaald als de gewenste conversie heeft plaatsgevonden.

Wat is een affiliate?

Websites zoals Amazon gebruiken banners om geld te verdienen – als een klant op de afbeelding klikt en het product bij Amazon koopt, krijgt de oorspronkelijke site-eigenaar betaald. Het is ook mogelijk om een hele website te maken die slechts één product of dienst promoot; in dat geval bezit de aanbieder echter geen voorraad en fungeert hij slechts als doorgeefluik tussen de maker/verkoper en nieuwe klanten.

U ontvangt betaling na voltooiing van een conversie, dat is het veranderen van het ene ding in het andere. Bijvoorbeeld geld wisselen van de ene valuta naar de andere of een digitaal bestand anders formatteren. Soms verdient u een percentage van de verkoop, terwijl u andere keren een vast bedrag betaald krijgt- of zowel procentuele als vaste uitbetalingen.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft