Waar staat SERP voor?

Waar staat SERP voor?

SERP is een acroniem voor Search Engine Result Page. Deze naam verwijst naar de pagina die verschijnt nadat een gebruiker trefwoorden invoert in een zoekmachine zoals Google. Het doel van SEM professionals is om hoog te scoren op de SERP met pagina’s die relevant zijn voor wat de zoeker zoekt.

De SERP’s, of zoekmachine resultaten pagina’s, kunnen er heel anders uitzien afhankelijk van de gebruikte zoekwoorden en welke zoekmachine u gebruikt. Dat komt omdat elke zoekmachine ernaar streeft de gebruikerservaring zo veel mogelijk te personaliseren. Google houdt bijvoorbeeld rekening met factoren als locatie, browsergeschiedenis en taalinstellingen bij het leveren van resultaten. Bovendien kan de inhoud van een resultatenpagina na verloop van tijd veranderen door updates in het algoritme van een bepaalde zoekmachine of door aanpassingen die internetmarketeers aan hun websites aanbrengen.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek