Waar staat CSV voor?

Waar staat CSV voor?

Een CSV-bestand, wat staat voor comma-separated values, is een tekstdocument waarin gegevens op een georganiseerde manier worden opgesomd. Deze bestanden worden gemaakt zodat grote hoeveelheden informatie snel en gemakkelijk tussen softwareprogramma’s kunnen worden overgedragen. De gegevens in een CSV-bestand zijn gerangschikt in kolommen en rijen, waardoor ze gemakkelijk leesbaar zijn.

Comma Separated Values is een type tekstbestand dat, zoals de naam al zegt, door komma’s wordt gescheiden. Elk spreadsheetprogramma zou dit type bestand in cellen moeten kunnen opmaken. Denk eraan dat veel programma’s de mogelijkheid hebben om Comma Separated Value bestanden op te slaan en te lezen. U kunt bijvoorbeeld uw eigen bestand maken om te gebruiken als standaard exportformaat om een lijst met gegevens tussen programma’s te delen. Dit zou handig zijn voor het exporteren van contacten vanuit een mailprogramma naar een ander systeem of spreadsheet.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek

Kies uit één van onze diensten

Alle campagnetypen

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft

Gerealiseerde resultaten voor bedrijven

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft