Voordelen van een WordPress website

Voordelen van een Wordpress website
Er zijn talloze manieren om een website te bouwen. Dit gebeurt via een CMS wat staat voor een Content Management Systeem. Wordpress is verreweg het meest gebruikte CMS van de wereld. Waarom? Simpelweg omdat Wordpress vele voordelen biedt ten opzichte van andere Content Management Systemen. In deze blog belichten wij de voordelen van het bouwen van websites in Wordpress.

Voordelen van een WordPress website

WordPress is gratis

WordPress is volledig gratis. U hoeft geen dure licenties aan te schaffen om uw website te gaan bouwen. U kunt WordPress gratis installeren, gebruiken en waar nodig aanpassen.

Gratis templates die u kunt gebruiken

Elke website wordt gebouwd op basis van een thema in WordPress. Heeft u even geluk: er zijn talloze gratis templates die u kunt gebruiken. Deze zijn vaak zeer professioneel.

Gratis- en betaalde plugins

Om extra functionaliteiten toe te voegen aan uw website, kunt u plugins downloaden en installeren op uw website. Veel van deze plugins zijn gratis.

Flexibiliteit

WordPress is zeer flexibel en kan met behulp van de plugins volledig worden uitgebouwd. U kunt zelfs een platform maken van uw wordpress omgeving.

WordPress is veilig

WordPress biedt beveiliging van websites aan haar gebruikers. Zo zijn er diverse plugins die u kunt installeren om uw website extra te beveiligen.

Gebruiksvriendelijkheid

Door handige plug-ins, zoals visuele websitebouwers, kunt u eenvoudig uw eigen website bouwen. U hoeft hiervoor niet in complexe code te werken.

WordPress werkt goed voor SEO

Idealiter wilt u natuurlijk dat uw website gevonden wordt in de zoekmachines. WordPress is zoekmachine vriendelijk. In essentie hoeft u niks te doen om gevonden te worden met uw website. WordPress regelt dit automatisch.

Zijn er ook nadelen van een website maken in WordPress?

Naast de voordelen, kleven er ook een aantal nadelen aan een WordPress website.

  • Open-source
    WordPress is open-source. Dit houdt in dat het gevoeliger is voor hackers. Het is daarom raadzaam op uw WordPress website extra te beveiligen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het gebruik van een sterk wachtwoord, een sterke host kiezen, update de websiteregelmatig, maak back-ups enzovoorts.

  • Sommige plugins werken niet goed samen
    Bekijk altijd of plugins goed met elkaar overweg kunnen. Pas hier goed mee op, want het kan uw website breken.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek

Kies uit één van onze diensten

Alle campagnetypen

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft

Gerealiseerde resultaten voor bedrijven

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft