LinkedIn adverteren, ideaal voor de zakelijke dienstverlener

LinkedIn adverteren
Het runnen van een eigen bedrijf vereist constante marketing en promotie, wat vermoeiend kan zijn. Gelukkig staan er enkele geweldige marketingtools tot uw beschikking die u kunnen helpen om meer klanten te bereiken en het proces voor jou gemakkelijker te maken. Als u LinkedIn advertenties nog niet hebt gebruikt voor dit doel nu is het tijd om te beginnen.

LinkedIn adverteren, ideaal voor de zakelijke dienstverlener

Hoe werkt LinkedIn marketing?

LinkedIn is een sociale netwerksite voor professionals waarmee u contacten kunt leggen, banen kunt vinden en uw bedrijf kunt promoten. Het is ook het grootste business-to-business (B2B) sociale netwerk ter wereld.

Met LinkedIn kunnen adverteerders hun doelgroep bereiken door toegang te bieden tot mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten. Dit maakt het onmisbaar in elke B2B-strategie. U kunt ook rechtstreeks vanaf uw website een LinkedIn advertentiecampagne opzetten, wat het gemakkelijker maakt om uw bedrijf te promoten zonder heen en weer te moeten gaan tussen platforms – een functie die uniek is onder andere advertentiekanalen zoals Google Ads of Facebook Ads Manager.

De voordelen van adverteren op LinkedIn

Uitgebreide targeting mogelijkheden

LinkedIn biedt een groot aantal opties om het juiste publiek te targeten. U kunt gebruikers targeten op basis van hun functietitel, senioriteitsniveau, branche en locatie. LinkedIn biedt ook aanvullende targetingopties zoals bedrijfsstructuur en functiestatus. Zo kunnen adverteerders alleen die gebruikers selecteren die binnen de geselecteerde demografie of locatie aan hun eisen voldoen en in een ideale positie verkeren om producten of diensten van u te kopen.

Betaal alleen voor resultaten

U betaalt alleen als iemand op uw advertentie klikt of deze minstens 50% van de looptijd bekijkt (afhankelijk van welke optie u gebruikt). Dit betekent dat u geen enkel financieel risico loopt bij het voeren van een campagne – zelfs niet als u kiest voor de methode “betalen per klik”. Als niemand op uw advertentie klikt, zijn er geen kosten aan verbonden. En als ze wel klikken, maar daarna geen aanvraag doen, dan zijn er ook geen kosten aan verbonden. Op deze manier zorgt adverteren via LinkedIn ervoor dat bedrijven accurate feedback krijgen over welke advertenties goed werken en welke niet – zonder dat er enig financieel risico aan verbonden is.

Zeer geschikt voor wervingscampagnes

Adverteren op LinkedIn is vooral geschikt voor bedrijven die nieuwe werknemers of studenten willen werven. Vooral omdat LinkedIn gebruikers meestal hoogopgeleide professionals zijn met hoge inkomens die meer dan gemiddelde mensen geneigd zijn om goederen/diensten te kopen van grote bedrijven zoals het uwe.

Specifieer uw content voor LinkedIn

LinkedIn advertenties hebben een ander doel dan Facebook advertenties en moeten daarom worden aangepast.

Vaak wordt de inhoud van de advertenties gekopieerd van bijvoorbeeld Facebook advertenties. Dit is natuurlijk niet de bedoeling aangezien de bezoeker met een heel andere reden naar dit medium komt. Het advies is dus om uw advertentieteksten hierop aan te passen.

U kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om een advertentie voor een ander product of dienst te plaatsen. De bezoeker heeft al interesse getoond in uw merk, dus is het de moeite waard om andere producten uit te proberen die voor hem interessant kunnen zijn.

Hoe promoot u een bericht op LinkedIn?

Hier zijn vier tips om uw LinkedIn berichten te promoten:

 • Bepaal de doelgroep. U kunt een groter publiek bereiken als u bereid bent meer te betalen, maar als u net begint, kun u het beste beginnen met een kleinere groep waarvan u weet dat die geïnteresseerd is in wat u te zeggen hebt.
 • Zorg voor goede content. Dit spreekt voor zich. Verspil geen tijd aan het promoten van een bericht dat niet goed geschreven of boeiend is. Uw volgers zullen niet lang blijven hangen als de informatie niet de moeite waard is om te lezen.
 • Optimaliseer uw content. Zorg ervoor dat alle velden van LinkedIn’s post editor ingevuld zijn. Dan kunnen mensen die de post vinden meer te weten komen over wat uw dienst anders maakt dan die van anderen. Als er bepaalde sleutelwoorden of zinnen zijn die verband houden met het soort zakelijke diensten dat u aanbiedt, gebruik die dan ook hier. Dit helpt zoekers precies te vinden wat ze zoeken als ze zoeken naar bedrijven zoals het uwe.
 • Test op mobiele apparaten. Vergeet niet te testen hoe goed elke advertentie presteert voordat deze live gaat. Op deze manier wordt niemand aangeklaagd totdat ze resultaten uit eerste hand zien. Maar vergeet niet: alleen omdat iets geweldig werkt op één platform hoeft niet te betekenen dat het succes ook perfect wordt overgedragen op een ander platform.

Hoe promoot ik mijn bedrijf op LinkedIn?

U kunt uw bedrijf op LinkedIn promoten via deze kanalen:

 • Een bedrijfspagina. Gebruik deze om nieuws en updates over uw bedrijf te delen en uw producten en diensten onder de aandacht te brengen.
 • Uw persoonlijke profiel. U kunt een link naar uw website of een andere online bron opnemen in de “Ervaring” sectie van uw profiel, wat een gemakkelijke manier is voor potentiële klanten om meer te weten te komen over u en wat u doet zonder door verschillende websites te moeten navigeren om er te komen.
 • Een blog post op een LinkedIn groepspagina (hierboven vermeld). Dit kan ook gebruikt worden om specifieke bedrijven of producten/diensten te promoten die relevant zijn voor de leden binnen de groep, maar dient vooral als een educatief hulpmiddel voor wie meer wil leren over een specifiek onderwerp in verband met marketingstrategieën binnen kleine bedrijven vandaag de dag. Het is niet echt bedoeld als een advertentie op zich.
 • Vacatures op zowel bedrijfspagina’s als individuele profielen (beide onderstreepte links hierboven). Deze verschijnen als eerste wanneer iemand zoekt op zoekwoorden die verband houden met wat hij zoekt. Omdat ze gebaseerd zijn op real-time gegevens in plaats van offline bronnen zoals krantenadvertenties of radiospots (bijvoorbeeld), kunnen kandidaten die solliciteren sneller betere resultaten behalen.

Hoe zorgt u voor meer volgers op LinkedIn?

Plaats regelmatig uw eigen en relevante content

Er is geen magische formule om meer volgers op LinkedIn te krijgen, maar één ding is zeker: u moet content plaatsen die mensen willen zien. Als u niets nieuws of interessants te delen hebt met u publiek, waarom zouden ze u dan volgen? U heeft een constante stroom van verse, kwalitatieve content nodig om mensen te blijven aantrekken. Dus begin met schrijven.

Nodig mensen actief uit om uw bedrijfspagina te volgen

Het kan enige tijd duren voordat een gloednieuwe account als de uwe zijn publiek organisch heeft opgebouwd (mensen vinden hem zelf en besluiten dat ze hem willen volgen). Om de zaken te versnellen en ervoor te zorgen dat iedereen die geïnteresseerd zou kunnen zijn om u te volgen meteen de kans krijgt, kunt u wat moeite doen om ze rechtstreeks via LinkedIn zelf uit te nodigen of zelfs door ze persoonlijk te mailen indien mogelijk. Vergeet alleen niet dat deze uitnodigingen meetellen voor het totale aantal beschikbare uitnodigingen per maand, dus gebruik ze in het begin spaarzaam.

Regelmatig nieuwe content posten is één manier om uw volgers betrokken en geïnteresseerd te houden in wat u te zeggen hebt. Het helpt ook om mensen te bereiken die u nog niet volgen, maar dat in de toekomst misschien wel zullen doen als ze zien dat er een goede reden voor is.

Als u eenmaal een paar berichten hebt, is het makkelijk om door te gaan en vaker te posten. Probeer in het begin een of twee keer per week te posten en bouw het dan op. LinkedIn geeft bedrijven enige flexibiliteit met betrekking tot het soort content dat ze kunnen delen (zolang het relevant is voor hun sector). U kunt links naar uw website of blogberichten, video’s van YouTube of Vimeo (of andere sites voor het delen van bestanden), infographics en andere visuele content zoals afbeeldingen of een slideshow opnemen.

LinkedIn Ads: begin bij de basis

Voordat u op LinkedIn gaat adverteren, is het belangrijk om uw bedrijfspagina goed in te richten. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar wordt vaak vergeten. Veel mensen denken aan LinkedIn als een goede manier om kandidaten of potentiële partners te vinden, terwijl ze hun bedrijfspresentatie op het platform verwaarlozen. Iemand die uw advertentie op LinkedIn voorbij ziet komen, kan doorklikken naar uw bedrijfspagina. En natuurlijk moet die bedrijfspresentatie er goed uitzien.

Wanneer u een beschrijving maakt voor uw advertentiecampagne, hou het dan kort en krachtig: niemand heeft hier tijd voor langdradige tekst (net als op de meeste andere plaatsen). In plaats van te proberen een pakkende titel te schrijven, kunt u zich beter richten op het schrijven van een aantrekkelijke titel.

Zorg voor goede landingpages

Bij advertentiecampagnes op LinkedIn wilt u dat uw doelgroep doorklikt en uw website bezoekt. In de meeste gevallen betekent dit een landingspagina waar ze meer informatie kunnen vinden over wat u doet en hoe u hen kunt helpen.

Uit onze eigen ervaring hebben we ontdekt dat het hebben van eersteklas landingspagina’s een van de beste manieren is om de conversie van LinkedIn advertenties te verhogen. Dit is waarom:

 • Landingspagina’s moeten altijd uniek zijn voor elke campagne (of op zijn minst verschillende versies van dezelfde pagina), zodat bezoekers precies weten naar welk product of welke dienst ze kijken als ze daar aankomen. Op die manier raken mensen niet in de war over wat wordt aangeboden door meerdere advertenties op de website of sociale media van hetzelfde bedrijf – ze volgen gewoon de link die op een bepaald moment als eerste voor hen verschijnt (en die heel goed van een advertentie kan komen).
 • Een call-to-action (CTA)-knop zet gebruikers aan tot actie zodra ze op uw site zijn beland nadat ze vanuit een advertentie hebben doorgeklikt; CTA’s zijn meestal hyperlink knoppen boven of onder tekst die uitleggen welke diensten beschikbaar zijn via een andere link in een ander venster dat wordt geopend tijdens de navigatie op uitsluitend mobiele apparaten (aangezien desktopcomputers deze beperkingen niet hebben). U kunt online veel voorbeelden vinden als u zoekt op “call-to-action voorbeelden”.

Tip: Installeer LinkedIn Insight Tag

Installeer de Insight Tag

De beste manier om aan de slag te gaan met LinkedIn adverteren is door de Insight Tag te installeren. Hiermee kunt u de prestaties van uw campagne meten en optimaliseren, zodat u uw ROI kunt verbeteren. Het helpt u ook te begrijpen hoe andere bedrijven het platform gebruiken en waar zij succes boeken, zodat u niet vanaf nul hoeft te beginnen als het gaat om het maken en uitvoeren van uw eigen campagnes.

Hoe werkt het?

Zodra de Insight Tag op uw website is geïnstalleerd, volgt hij gebruikers die interactie hebben met op LinkedIn geplaatste advertenties gedurende 60 dagen na hun bezoek aan uw site om welke reden dan ook (of ze nu wel of niet op een advertentie hebben geklikt). Analytics worden dan in real-time samengevoegd voor adverteerders die er toegang toe willen via een webportaal of API.

Bepaal uw LinkedIn campagnedoelstelling

De eerste stap van uw LinkedIn campagne is het bepalen van de doelstellingen van uw campagne. De keuzes zijn merkbekendheid, websitebezoeken, interacties, videoweergaven en conversies. Zodra u deze beslissing hebt genomen, kun u de rest van uw advertentiecampagne zo inrichten dat die doelstelling wordt gehaald.

Zorg ervoor dat u een doel kiest dat aansluit bij hoe u het succes van uw marketinginspanningen wilt meten. Als dit de eerste keer is dat u adverteert op LinkedIn of een ander platform, kunt u het beste beginnen met een experiment met een laag budget voordat u meer geld uittrekt voor grotere campagnes en duurdere advertenties zoals gesponsorde InMail-berichten.

LinkedIn doelgroep targeting

De kracht van LinkedIn is dat het een netwerk is met miljoenen zakelijke gebruikers. U kunt de profielinformatie van deze gebruikers invoeren in uw eigen advertentiecampagne, en vervolgens uw advertenties richten op groepen die voldoen aan de criteria die u hebt gedefinieerd.

Bijvoorbeeld: als u wilt adverteren voor een dienstverlener wiens klanten typisch werkzaam zijn in de industrie “olie en gas”, dan kunt u deze industrie selecteren als criterium voor het definiëren van uw publiek. Daarnaast kunt u ook jaren werkervaring of opleiding definiëren als aanvullende criteria om potentiële klanten te targeten (bijv. 3 jaar of meer; universitair diploma). Op basis van deze criteria stelt u uw eigen doelgroep samen en “verrijkt” deze eventueel verder met vergelijkbare profielen van andere netwerken zoals Facebook of Twitter. Dit zorgt ervoor dat uw advertentie alleen wordt getoond aan mensen die in deze groep passen.

LinkedIn Audience Network

Zodra u de doelgroep hebt geselecteerd, geeft LinkedIn de optie om uw advertenties te tonen op partnersites via zijn Audience Network. De partnersites zijn verbonden met LinkedIn, waardoor adverteerders een breed publiek kunnen bereiken.

Als u bijvoorbeeld een personal trainer bent die mensen in u lokale omgeving wil bereiken (bijvoorbeeld mensen die bij u in de buurt wonen), maar nog geen aanwezigheid hebt opgebouwd op social media platforms zoals Facebook of Instagram en geen tijd hebt om content voor YouTube video’s te creëren. Dan is het waarschijnlijk dat die gebruikers uw advertenties niet zullen zien. Tenzij ze zoeken op zoekwoorden die verband houden met personal training diensten zoals “personal trainer Seattle” of “Seattle personal trainers”.

Als u zich echter richt op gebruikers via het Audience Network – door “Mijn advertenties op websites van derden tonen” te selecteren na het richten van specifieke demografische gegevens of interesses – kunt u uw advertenties tonen aan duizenden website- en app-bezoekers binnen dit netwerk. En omdat deze sites verbonden zijn met het platform van LinkedIn, krijgt iedereen die deze sites bezoekt toch een advertentie van u te zien, zelfs als ze geen lid zijn van LinkedIn.

LinkedIn targeting mogelijkheden

Naast het zelf definiëren van een doelgroep biedt LinkedIn een aantal targeting opties:

 • Account targeting
 • Remarketing
 • Contact targeting

De CPC (Cost Per Click) voor campagnes via LinkedIn is vaak hoger dan bijvoorbeeld adverteren via Facebook en Instagram. Maar het feit dat u via LinkedIn zo precies een zakelijk publiek kunt targeten, maakt het de extra kosten vaak waard.

Advertentiemogelijkheden via LinkedIn Ads

Het advertentieplatform van LinkedIn biedt verschillende opties voor adverteerders. Afhankelijk van de door u gekozen doelstelling kunt u kiezen uit:

 • Gesponsorde posts: Het is een geweldige manier om uw merk op te bouwen en uw expertise te laten zien door content met betrekking tot uw bedrijf te delen op gerichte profielen.
 • Tekst Ads: Bereik het juiste publiek met zeer gerichte tekstadvertenties die verschijnen in nieuwsfeeds of zoekresultaten. U kunt zich met tekstadvertenties richten op specifieke functietitels, locaties of sectoren.
 • Promoted InMail: Bereik potentiële klanten rechtstreeks door een bericht te promoten dat bovenaan hun inbox verschijnt met een opvallende onderwerpregel en link naar een aangepaste landingspagina waar ze meer over u en uw diensten/producten te weten kunnen komen.

Budget, biedstrategie en planning

De laatste stap van het opzetten van uw campagne is het instellen van uw campagnebudget, biedstrategie en planning van uw campagne.

LinkedIn werkt – afhankelijk van uw doelstelling – meestal op basis van CPC (Cost per Click).

U betaalt dus per klik en u kunt aangeven hoeveel u per klik op uw advertentie wilt betalen. Hoe kleiner de doelmarkt en hoe meer concurrentie u op die markt hebt, hoe hoger uw opbrengsten zullen zijn. U kunt het “voorgestelde bod” gebruiken dat LinkedIn aangeeft bij het aanmaken van uw campagne.

Wilt u dit niet handmatig doen? Kies dan voor ‘Geautomatiseerde biedingen’. Bij deze strategie bepaalt LinkedIn zelf de ideale CPC op basis van zijn eigen ervaring met advertentiecampagnes in het algemeen of een specifieke doelgroep (afhankelijk van welke targeting methode u hebt gekozen).

Als u uw bedrijf wilt laten groeien en meer geld wilt verdienen, dan moet u overwegen te adverteren op LinkedIn. Hoewel het proces kan worden intimiderend op het eerste, het is eigenlijk heel gemakkelijk als u eenmaal weet wat te doen. Vergeet niet dat het tijd kost om uw advertenties te tonen in de zoekresultaten, dus verwacht geen onmiddellijke resultaten van deze strategie.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek

Kies uit één van onze diensten

Alle campagnetypen

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft

Gerealiseerde resultaten voor bedrijven

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft