Hoe kiest u een perfect hostingpakket voor uw website?

Hostingpakket kiezen
Bij de aankoop van webhosting moet u verschillende factoren overwegen voordat u een aankoop doet. Het kiezen van een webhostingbedrijf is een complex proces, en u moet de tijd nemen om te beslissen met wie u in zee gaat. Omdat het kiezen van een hostingpakket verwarrend kan zijn, is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het rondkijken. Als u uw keuzeproces wilt vergemakkelijken, blijf dan lezen en bekijk enkele belangrijke aspecten die u kunnen helpen.

Hoe kiest u een perfect hostingpakket voor uw website?

Hoe kiest u een hostingpakket dat bij uw website past?

De eerste vraag die u uzelf moet stellen is wat voor hostingpakket u nodig hebt. Er zijn veel verschillende pakketten beschikbaar. Sommige zijn ontworpen voor kleinere bedrijven, terwijl anderen geschikt zijn voor grotere bedrijven.

U moet ook rekening houden met het verkeer en de inhoud van uw website. Dit zal u helpen een geschikt pakket te kiezen dat al het verkeer dat uw site in een bepaalde maand ontvangt, evenals de inhoud (afbeeldingen, video’s, enz.) aankan.

Bij het kiezen van een webhostingpakket moet men zowel de prijs als de prestaties nadenken over. Het is verstandig om een pakket te nemen dat voldoende ondersteuning en bandbreedte biedt tegen een betaalbare prijs.

Website hosting kan worden vergeleken met het kiezen van een internet provider

We zijn geneigd de kosten van internettoegang voor lief te nemen, maar de kosten stijgen elk jaar. De laatste jaren zijn de kosten zelfs sterk gestegen door een gebrek aan concurrentie op veel markten. Maar het belangrijkste bij het kiezen van uw webhost is dat alles naadloos en goed werkt.

Een gecompromitteerde website kan een ernstige bedreiging vormen voor het succes van uw bedrijf. En hoewel dit op het eerste gezicht misschien een onwaarschijnlijk scenario lijkt; er zijn eigenlijk veel bedrijven die geld verdienen met het aanvallen van websites. Een hostingpakket met beveiligingsfuncties zal minder snel gehackt of aangevallen worden.

Hoe vind ik een webhosting provider die geschikt is voor mijn behoeften?

Een webhost is een dienst waarmee u een website kunt maken en beheren. Zonder een webhost is uw site simpelweg niet zichtbaar op het internet. Als u al een idee hebt voor uw perfecte website of hulp nodig hebt om te beginnen, lees dan verder voor advies over het kiezen van de juiste webhosting provider voor uw behoeften.

  • Prijs: Webhostingpakketten zijn er in alle soorten en maten, maar zorg ervoor dat u er een kiest die alles heeft wat u nodig hebt tegen een prijs die past bij uw budget.
  • Controlepaneel: Met een controlepaneel kunt u verschillende functies van de server beheren, zoals het aanmaken van e-mailaccounts, het toevoegen van domeinen en het creëren van databases op aanvraag. Het is een goede gewoonte om uit te kijken naar hosts die cPanel bedieningspanelen bieden. Omdat deze meestal gebruiksvriendelijker zijn dan andere opties zoals Plesk of Direct Admin panelen.

Beveiliging: Zoek een host die technologie gebruikt zoals Secure Socket Layer (SSL) certificaten en firewalls om uw gegevens te beschermen tegen hackpogingen. Een garantie van minstens 99% uptime is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat uw website 24/7 beschikbaar is voor klanten. U moet zich ook vertrouwd maken met de servicevoorwaarden van elke provider voordat u er een kiest.

Als u op zoek bent naar een persoonlijke website te bouwen, dan zult u niet alle functies gevonden in een bedrijf hosting plan. Het is belangrijk een host te vinden die voldoende opslagruimte en bandbreedte biedt tegen een betaalbare prijs.

Hoeveel kost een website?

Wanneer u een nieuwe website plant, is het belangrijk om na te denken over hoeveel mensen uw site zullen bezoeken en wat u wilt dat ze doen terwijl ze daar zijn. Als u een e-commercewinkel hebt die producten verkoopt, dan is het zinvol om meteen het juiste hostingpakket te kiezen.

Als u niet veel bezoekers verwacht of de inhoud van uw website is relatief licht (bijvoorbeeld: alleen tekst), dan kan gedeelde webhosting voorlopig voldoende zijn. Hoewel u een webserver deelt met andere sites, betekent dit niet dat ze allemaal tegelijk toegankelijk zijn.

Wat het hostingpakket bevat

Daarnaast moet u ook rekening houden met de vraag of er voldoende ruimte is op uw account. Als u een grote website wilt hosten met veel verkeer, dan is het belangrijk dat het webhostingpakket voldoende ruimte heeft voor uw behoeften.

De inhoud van het hostingpakket is sterk afhankelijk van het type site(s) dat gehost wordt en hoeveel sites (en/of databases) er op een account komen. Bijvoorbeeld: als u één website en twee databases hebt, zou het logisch zijn dat deze drie zaken allemaal in één overeenkomst worden opgenomen (zo kunnen ze allemaal gemakkelijk worden beheerd).

Welke hosting is voor mij?

Het is ook verstandig om een hostingpakket te kiezen dat niet te veel kost, maar wel goede service biedt. Een goedkoop pakket kan namelijk erg traag zijn, minder ondersteuning bieden en niet zoveel mogelijkheden hebben als een duurder pakket.

Het ideale pakket voor uw site hangt af van de omvang ervan: het aantal bezoekers, hoe vaak de site verandert, enzovoorts. Er zijn veel factoren die meespelen bij het kiezen van een geschikt hostingpakket voor uw site. De grootte van uw site is een van de belangrijke factoren om te overwegen. Als uw site groot is en veel verkeer krijgt, hebt u een hostingpakket nodig dat dat aankan. Het is ook verstandig om een hostingpakket te kiezen dat niet te veel kost maar wel goede service biedt. Een goedkoop pakket kan namelijk erg traag zijn, minder ondersteuning bieden en niet zoveel mogelijkheden hebben als een duurder pakket.

De reviews zijn altijd belangrijk

We weten allemaal dat er geen perfect product op de markt is. Zelfs als u een gloednieuwe auto of koelkast koopt – vroeg of laat gaat er iets mis mee. Hoe goed een webhosting provider ook is, er zullen altijd een of twee dingen zijn die niet perfect werken. Dus hoe vind u de beste hostingoplossing? Het begint allemaal met het lezen van reviews.

Bij het kiezen van een webhostingpakket moeten we altijd beginnen met het lezen van reviews van andere klanten die al voor deze specifieke provider hebben gekozen. Een review is een geweldige manier om te zien of deze specifieke provider werkt voor de behoeften van uw bedrijf. Bovendien geeft het u een waardevol inzicht in waarom andere mensen die provider boven andere verkozen – en hoe hun ervaringen waren toen ze dat deden.

Wat is de missie van uw website?

De structuur van de website van uw bedrijf kan variëren afhankelijk van het doel ervan. Een eenvoudige statische webpagina, een grotere website met contactformulieren en e-commerce mogelijkheden. Analyseer wat de functie van uw website moet zijn, afhankelijk van hoe zichtbaar u uw bedrijf wilt maken. Overweeg ook een domeinnaam te kiezen die zowel de activiteit als de identiteit van het merk weerspiegelt.

Als u een bedrijf bent dat producten of diensten verkoopt, is een online winkel de beste manier om uw bedrijf te presenteren. U kunt uw inventaris en verkoopgegevens in real time beheren, zodat u snel kunt reageren op eventuele veranderingen.

Welke resources heeft u nodig?

U moet weten welke middelen nodig zijn voor uw webstrategie. Het is niet zo eenvoudig dat een presentatiesite andere middelen vereist dan e-commerce.

Dit zal bepalen hoeveel RAM, CPU-kracht en opslagcapaciteit u nodig hebt. U moet ook weten of u e-mailaccounts voor gebruikers op dezelfde server gaat hosten en/of u al dan niet toegang wilt tot databases, CDN-diensten en SSL-certificaten bij uw hostingpakket.

Latency is de tijd die gegevens nodig hebben om van de ene locatie door een netwerk te reizen en weer terug. Het is mogelijk dat een host u verplicht om zijn eigen CDN te gebruiken, zelfs als dat technisch gezien niet nodig is. Dit kan leiden tot tragere communicatie tussen uw bedrijf en klanten die geografisch ver weg zijn.

Worden er back-ups gemaakt?

Een van de grootste zorgen over hosting is de back-up van gegevens. Wanneer u een site bouwt, is het belangrijk om te weten dat uw gegevens veilig zijn voor het geval er iets misgaat. Niet elke host biedt automatische back-up, dus zorg ervoor dat u controleert of dit standaard in het pakket is inbegrepen of dat er extra kosten zijn.

Wanneer u een site bouwt, is het belangrijk om te weten dat uw gegevens veilig zijn voor het geval er iets misgaat. Niet elke host biedt automatische back-up, dus controleer of dit standaard in het pakket is inbegrepen of dat er een meerprijs is.

Hoeveel verkeer denkt u dat uw website zal ontvangen?

Het kiezen van het juiste dataverkeer pakket is een belangrijk onderdeel van het kiezen van een hostingbedrijf. Als uw site veel bezoekers heeft, dan moet u ervoor zorgen dat uw hostingbedrijf die belasting aankan zonder offline te gaan. Een goede manier om te bepalen hoeveel dataverkeer uw website mag verwachten is door te kijken naar vergelijkbare sites in uw branche. Het aantal bezoekers op verschillende sites geeft u een idee over hoeveel verkeer uw site aankan. Als er geen dergelijke websites bestaan, is het het beste om te praten met een webontwikkelaar of iemand met kennis over het bouwen van websites. En krijg hun advies over deze vraag voordat u beslist of hostingdiensten al dan niet geschikt zijn voor u.

U moet ook vragen uw hosting bedrijf wat voor soort bandbreedte ze bieden, en gebruik dat als een manier om hun mogelijkheden te meten. Als u veel bandbreedte nodig hebt, zoek dan naar bedrijven die onbeperkte gegevensoverdracht aanbieden.

Heeft u regelmatig ondersteuning nodig?

Managed hosting houdt in dat de provider helpt bij het installeren en configureren van uw website. Bent u zelf digitaal onderlegd, dan is deze extra service niet nodig en kan het zelfs een onnodige kostenpost zijn. Ga altijd na welke vorm en mate van ondersteuning uw provider biedt. In sommige gevallen kunnen zij volstaan met het beantwoorden van een vraag via e-mail.Veel bedrijven bieden 24 uur per dag, 7 dagen per week live online ondersteuning via hun website of per telefoon.

Veel providers bieden ook installatiegidsen aan over hoe de verschillende diensten die zij aanbieden op hun servers zelf te gebruiken – maar deze zijn vaak al verouderd omdat de dingen binnen deze industrie zeer snel veranderen.

Dus, wat voor soort webhosting pakket zal werken voor u?

Eerder zeiden we al dat de inhoud van het webhostingpakket erg belangrijk is bij het kiezen van een webhosting provider. Het is echter moeilijk om een provider te kiezen als u niet weet welke functionaliteiten u nodig hebt. Daarom hebben we een lijst gemaakt van de functionaliteiten die de meeste bedrijven nodig zullen hebben:

  • Het hangt natuurlijk af van de grootte van de website die u wilt maken, maar over het algemeen raden wij een hostingpakket aan van ongeveer 500 tot 1500 MB schijfruimte.
  • Voor de meeste bedrijven is een hostingpakket met ongeveer 2GB dataverkeer het meest geschikt.
  • Bent u op zoek naar een webhostingpakket voor WordPress? Dan heeft u een webhostingpakket nodig met een MySQL database. Dit geldt overigens ook als u een ander content management systeem wilt gebruiken. Voor een webhosting WordPress pakket heeft u naast de MySQL database ook een API script (PHP) nodig.

Hoe beïnvloedt hosting uw SEO?

  • Snelheid en laadtijden van uw site: Een potentiële klant vindt u op Google en klikt op de link. Hoe lang denkt u dat ze zullen wachten tot de pagina geladen is voordat ze weggaan en een ander zoekresultaat kiezen? Als u zei dat ze een paar seconden of langer zouden wachten, overschat u misschien hun geduld. Snelle laadtijden vergroten de kans dat een websitebezoeker tot aankoop overgaat. Een vertraging van één seconde in de laadtijd kan het conversiepercentage van een website met wel 30% verlagen. En uit een studie uit 2011 bleek dat e-commercesites hun verkoop met bijna 10% konden verhogen als ze de laadtijd van 5 tot 1 seconde verbeterden. Van gemiddeld 9,4 seconden voor de controlegroep tot minder dan 8 seconden.
  • Serveruitval: Niemand wil dat zijn website offline gaat. U hebt waarschijnlijk al begrepen dat serveruitval u geld kost. U loopt potentiële verkopen mis gedurende de tijd dat de site niet bereikbaar is. En dan is er nog uw reputatie – als een klant naar uw site komt terwijl deze niet beschikbaar is, kan deze u onbetrouwbaar vinden en niet meer terugkomen.
  • Locatie: Bij het kiezen van een host, kijk naar waar de servers van het bedrijf zich bevinden. Servers die dichter bij de meerderheid van uw publiek staan, bieden hogere sitesnelheden, wat belangrijk is voor SEO. De locatie is ook van invloed op de voorschriften voor gegevensopslag waaraan u moet voldoen. Als uw bedrijf niet aan de voorschriften voldoet, kunt u downtime verwachten.

Conclusie
Kortom, er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het beste hostingpakket voor uw website. Het is belangrijk al deze punten in overweging te nemen voordat een beslissing te nemen. Met al deze informatie in gedachten wordt het kiezen van de juiste provider een gemakkelijke beslissing.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft