Waarom is het handig om een Google Ads quickscan te laten doen voor uw bedrijf?

Google Ads Quickscan
Google Ads is een ongelooflijk krachtige tool voor uw bedrijf. Het stelt u in staat om potentiële klanten op het juiste moment en op de juiste plaats te bereiken, terwijl u ook uw naamsbekendheid of uw merk vergroot en leads genereert. Het kan echter een flinke klus zijn om met Google Ads aan de slag te gaan. Daarom is het belangrijk om een Google Ads quick scan te laten doen voordat u aan deze reis begint, zodat u weet wat het beste werkt voor uw bedrijf. In dit artikel leest u waarom dit zo nuttig is en hoe het u kan helpen om betere resultaten te behalen in Google Ads.

Waarom is het handig om een Google Ads quickscan te laten doen voor uw bedrijf?

Tijd besparen met Google Ads quickscan

Als ondernemer en/of marketeer is de factor tijd enorm belangrijk. Drukke agenda’s, deadlines en e-mails met hoge prioriteit. Het continu optimaliseren van campagnes op de juiste manier loont enorm. Wie wil immers geen maximaal resultaat? Iedereen weet dat, zodra u aan een nieuwe campagne begint, pas aan het eind ervan aan een andere campagne wil beginnen. Maar als we eerlijk tegen onszelf zijn, weten we hoe belangrijk het is om ons op een taak te blijven concentreren.

En als u begint met een duidelijk plan en aanpak in uw achterhoofd, gaat alles veel vlotter. Het goede nieuws is dat u helemaal geen marketingexpert hoeft te zijn. U hebt alleen een beetje kennis nodig en de juiste tools nodig. Als u bijvoorbeeld een e-mailcampagne wilt starten voor uw bedrijf, dan is het belangrijk om te weten hoeveel e-mails u moet versturen, welk tijdstip van de dag het beste is om ze te versturen en hoe vaak ze gemiddeld moeten worden verstuurd.

Kennis en expertise

Google Ads campagnes zijn kennisintensief. De ontwikkelingen bij Google gaan snel aan toe, er worden telkens nieuwe onderdelen en functies uitgerold. Heeft u de tijd om naast optimalisatie uw kennis up-to-date te houden? Of misschien heeft u een in-house specialist, heeft hij of zij alle kennis in huis over de dienst of product die uw verkoopt? Het risico van een in-house Google Ads specialist is dat deze alleen uw campagnes beheert. Dit kan zorgen voor tunnelvisie, en doet die specialist dan vaak andere verantwoordelijkheden binnen in het bedrijf niet.

Als uw bedrijf een extern bureau inhuurt, zorg er dan voor dat deze voldoende expertise heeft op gebieden als zoekmachineoptimalisatie, betaalde marketing en conversieoptimalisatie (CRO). Uiteraard is het budget ook belangenrijk.

Het bureau of dienst die u aanwerft moet een bewezen merk hebben en u kunt dit controleren door met eerdere klanten te praten of hun website te bekijken, ze noemen dit netwerken. Als u niet zeker weet of een bureau geschikt is voor uw bedrijf, stel ze dan vragen. Is er een goede kennisbasis? Kan het bureau trainingen aanbieden? Waarin is het bureau gespecialiseerd? U zult nooit iets verkeerd doen door dingen te vragen vooraf.

Hoger rendement

Natuurlijk brengt het uitbesteden van Google Ads campagnes kosten met zich mee, of liever gezegd investeringen. Maar als u de factor tijd in aanmerking neemt, is het veel meer waard dan wat u ervoor betaalt.

U hebt immers ook meer tijd voor uw bedrijf, waar u echt goed in bent en wat u gelukkig houdt op de werkvloer. En als u het vanuit een ander perspectief bekijkt: Je kan meer focus leggen op andere vormen van marketing en advertenties. Win-win dus.

Analyseren en bijsturen van data

Een belangrijk onderdeel van het beheren van een Google Ads campagne is het analyseren van de resultaten. Namelijk, als u niet bij uw resultaten stil staat, weet u niet of u iets moet aanpassen.

  • Het analyseren van de campagne kan lastig zijn als u weinig kennis of geen ervaring hebt op dit gebied van marketing. Daarom is het handig om een ervaren professional dit voor u te laten doen, zodat die uw campagnes kan analyseren, kan zien wat goed werkt en wat verbeterd moet worden, en vervolgens kan helpen om die veranderingen door te voeren als dat nodig is.
  • Want hoe weet u precies of het goed gaat? Of hoe het beter kan of dat u het nog even moet laten liggen zodat uw campagne kan leren? Er zijn een aantal verschillende manieren om uw Google Ads campagne te analyseren.

Targeting

Targeting is een zeer belangrijk onderdeel van het runnen van uw Google Ads account. Of u nu Google Ads campagnes zij dat u wilt uitbesteden of ze zelf wilt doen, targeting is een taak die niet genegeerd mag worden. Targeting kan door:

  • Het plaatsen op de juiste netwerken en niet onnodig weergeven op zoekwoorden waar u niet op gevonden wilt worden.
  • Op apparaat type (desktop, mobiel), locatie (land) en tijdstip (dagdeel). Een kort voorbeeldje: Verkoopt u bijvoorbeeld drank in Nederland tijdens op het juiste moment dan is het zinvol om de klanten die dorst hebben targeten met advertenties die relevant zijn voor hun situatie op dat moment.

Targeting door de juiste netwerken is cruciaal. Google Ads heeft meer dan 2 miljoen actieve adverteerders, wat betekent dat u moet concurreren met veel andere bedrijven voor dezelfde zoekwoorden en advertentie slots. Om u te onderscheiden van de massa, moet u uw doelgroep zorgvuldig selecteren (en mensen uitsluiten die niet geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten).

De juiste advertentieteksten

Hoewel het schrijven van een krachtige advertentie de belangrijkste manier is om bezoekers naar uw website te krijgen, kan het moeilijk zijn er een te schrijven die mensen aanspreekt die zoeken naar wat u aanbiedt. Als deze advertentie hen niet aanspreekt, is het onwaarschijnlijk dat u veel bezoekers zult trekken, zelfs als u een nummer één positie heeft in de betaalde resultaten. Want als deze boodschap niet krachtig is, zullen bezoekers geneigd zijn te klikken op de nummer twee of drie advertenties onder de uwe in plaats van op de uwe. Net daarom is het heel nuttig zijn om ze door iemand te laten beoordelen.

Een “Google Ads quick scan” geeft uw team feedback over de effectiviteit van hun advertenties en helpt hen deze te verbeteren tot ze klaar zijn voor gebruik.

Als uw nog geen andere marketing campagne loopt, is het misschien handig om te starten met en blog of content website, die waarde brengt voor de lezer of klant.

Biedstrategie

Veel mensen laten hun Google Ads campagne beheren door een bureau omdat ze niet genoeg kennis hebben van de verschillende opties. Het is namelijk belangrijk dat u de juiste biedstrategie kiest voor uw advertentie.

Als u te veel biedt voor een advertentie slot, kunt u hoge kosten maken. Als u te weinig biedt, kun u op een plaats in de zoekmachine terechtkomen waar u weinig zichtbaarheid hebt.

Daarom is het zo belangrijk dat u advies krijgt van Google-experts die u kunnen helpen uw resultaten te maximaliseren en uw kosten per acquisitie (CPA) te verlagen.

Het eerste wat u moet doen is een biedstrategie kiezen. U kunt kiezen uit; geautomatiseerde, handmatige of gemengde biedstrategieën. Automatisch bieden is de standaardinstelling van Google en wordt automatisch aangepast op basis van de prestaties van uw account. Met handmatig bieden kunt u uw eigen biedingen instellen voor zoekwoorden en advertentiegroepen. (Deze is ook aangeraden)

Met gemengde biedingen kunt u verschillende biedingen instellen voor verschillende advertentiegroepen en zoekwoorden. U kunt bijvoorbeeld hogere biedingen instellen voor uw belangrijkste zoekwoorden of advertentiegroepen en lagere biedingen voor minder belangrijke. U kunt de tool Google Keyword Planner gebruiken om te bepalen welke biedstrategie het beste werkt voor uw behoeften.

Google Ads laten beheren of zelf doen?

Als u erover denkt om uw Google Ads zelf te maken en te onderhouden of door een bureau te laten beheren, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

Begrijp de concurrentie. Als iemand zijn tijd gaat besteden aan het beheren van uw account, moeten ze een volledig begrip hebben van het landschap waarin ze opereren.

  • Wie zijn de andere spelers en wat voor soort advertenties draaien ze?
  • Hoeveel verkeer krijgen ze?
  • Welke zoekwoorden worden gebruikt in hun advertenties en landingspagina’s?
  • Hoeveel budget besteden ze per maand aan Ads?

 Al deze informatie helpt u bij de besluitvorming over hoe u uw account moet gaan beheren.

Doelstellingen en resultaten (KPI) begrijpen. Weten wat u wilt met Google Ads is ongelooflijk belangrijk; het helpt u te bepalen waar u uw inspanningen op moet richten en hoe u het beste succes kunnen boeken voor elk campagnetype of het nu gaat om het genereren van meer verkeer of het verhogen van conversies op belangrijke landingspagina’s.

Begrijp budget en verwachte ROI (ROAS). Dit spreekt voor zich, maar het is belangrijk dat u, voordat u beginnen met het optimaliseren van campagnes voor prestatieverbetering, precies weten hoeveel geld er elke maand beschikbaar is voor Google Ads uitgaven, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Één campagne is vaak niet genoeg in Google Ads

Nou, u wilt een goed presterende campagne? Maar wat is een goed uitgevoerde campagne? Want een succesvolle campagne is er zeker een die veel verkeer naar uw website leidt en verkoop of aanvragen genereert.

Maar wacht – een enkele campagne kan niet worden gericht op het juiste publiek, noch kan deze worden geoptimaliseerd voor de juiste landingspagina. En als u de best tips van Google hebt gevolgd, dan weet u dat er eigenlijk verschillende soorten landingspagina’s zijn die uw advertenties op een bepaald moment kunnen weergeven (zoals productpagina’s en contactformulieren). Met andere woorden: Een enkele campagne kan dit gewoon niet allemaal tegelijk doen.

Dus wat is een goed uitgevoerde campagne? Nou, het is er een die de juiste boodschap op het juiste moment bij het juiste publiek brengt. En als u meerdere campagnes wilt opzetten, moet u nadenken over hoe ze samenwerken.

Conclusie
Google Ads is een slimme manier om te adverteren voor uw bedrijf. Het uitbesteden van Google Ads aan een online marketing bureau is een goed idee. De Google Ads quickscan wordt vaak gebruikt om een audit te doen van uw account. Hierbij worden kansen en verbeteringen aangegeven.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek

Kies uit één van onze diensten

Alle campagnetypen

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft

Gerealiseerde resultaten voor bedrijven

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft