De belangrijkste voordelen van Elementor (Pro)

Elementor (Pro)
Elementor is de beste gratis websitebouwer die er is. Het is gemakkelijk te gebruiken, ongelooflijk krachtig, en het heeft een enorme bibliotheek van elementen en sjablonen. De Pro-versie biedt nog meer mogelijkheden voor wie die nodig heeft. U kunt gratis aan de slag met Elementor of upgraden naar de Pro-versie als u meer flexibiliteit wilt.

De belangrijkste voordelen van Elementor (Pro)

Wat is Elementor?

Elementor is een visuele front-end editor waarmee u websites kunt bouwen zonder code te schrijven. Met Elementor kunt u gemakkelijk de elementen van uw website op hun plaats slepen en ze naar wens configureren.

Elementor is een front-end website builder waarmee gebruikers hun eigen pagina’s kunnen bouwen met drag-and-drop tools. Ten slotte blinkt Elementor Pro uit in zijn vermogen om naadloos aan te sluiten bij elk WordPress-thema.

Met de plugin kunnen gebruikers ook een grote verscheidenheid aan paginalay-outs maken, waaronder parallax en secties op volledige breedte. Elementor Pro is te downloaden op WordPress.org, waar het meer dan 1 miljoen actieve installaties heeft.

Elementor Pro is een populaire WordPress plugin waarmee u prachtige websites kunt maken zonder code te schrijven. Het is een front-end editor met drag-and-drop tools en real time configuratie. U kunt eenvoudig elementen van uw website toevoegen door ze op hun plaats te slepen en in realtime te configureren. Elementor Pro is de populairste WordPress plugin voor het bouwen van websites, met meer dan 1 miljoen actieve installaties.

Ten eerste, moet de website worden gebouwd met Elementor?

In de meeste gevallen kunt u Elementor het beste gebruiken naast een ander thema of een paginabouwer. Omdat de sjablonen en widgets van Elementor beperkt zijn, voldoet het niet altijd aan uw behoeften als u een site uitgebreid wilt aanpassen.

Hoewel de gratis versie van Elementor voor veel mensen goed werkt, kunt u overwegen te upgraden en een ander thema te gebruiken. Het beste is om eerst Elementor te installeren, en dan te beslissen of u extra functionaliteit wilt in de vorm van plugins of thema’s.

Welke versie van Elementor is geschikt voor mij: Gratis of PRO?

  • Wilt u Elementor eerst uitgebreid testen? Dan volstaat de gratis versie van Elementor. Bent u na verloop van tijd vertrouwd met de interface? Dan is het wellicht tijd om over te stappen naar Elementor PRO.
  • De gratis versie van het programma biedt vele nuttige functies om u te helpen met gemak en eenvoud websites te maken. U kunt bijvoorbeeld complexe lay-outs maken zonder code te schrijven of ze vanaf nul ontwerpen. Dit maakt deze tool ideaal voor zowel beginners als professionals die snel een WordPress website moeten ontwerpen. Omdat deadlines snel naderen en ze hun team op schema moeten houden.

Elementor Pro? Wat kost dat?

Als u Elementor Pro op uw eigen websites wilt gebruiken, heeft u een licentie nodig. Elementor is verkrijgbaar in twee varianten: een individuele licentie (persoonlijk) en een bedrijfslicentie.

Als u meerdere websites heeft, zijn er 5 verschillende licenties: voor 1, 3 25 en 100 sites. De kosten van de persoonlijke versie bedragen 49 dollar per jaar.

Elke licentie geeft recht op updates en ondersteuning gedurende het hele jaar. Daarnaast draagt uw bijdrage natuurlijk ook bij aan toekomstige ontwikkelingen van Elementor (Pro).

Voordelen van Elementor Pro

1: De templates zijn volledig aanpasbaar

Als u een blog wilt maken, biedt Elementor (Pro) een rijke selectie sjablonen die u kunt aanpassen aan uw behoeften. U kunt kiezen uit meer dan 1.000 templates om een uniek thema voor uw website te creëren. De volledig responsieve lay-out zorgt ervoor dat uw website er geweldig uitziet op elk apparaat en schermformaat.

U kunt elk onderdeel van de template aanpassen met behulp van drag-and-drop functionaliteit in real time met live preview. U kunt zelfs uw eigen logo toevoegen of kleuren veranderen met slechts een paar klikken. Bovendien biedt Elementor meer dan 50 voorgebouwde blokken voor content, zoals tekstvakken, sliders, knoppen en meer.

Elementor (Pro) heeft een volledige back-end waarmee u al uw content en instellingen kunt beheren, inclusief een onbeperkt aantal pagina’s en berichten. U kunt ook bijlagen toevoegen zoals afbeeldingen, PDF’s en meer. Elementor (Pro) wordt geleverd met ingebouwde SEO-tools die u helpen hoger te scoren in zoekmachines.

2: Werken aan de voorkant van de site in plaats van de achterkant

Met Elementor Pro kunt u werken vanaf de voorkant van uw website in plaats van de achterkant. Met Elementor Pro kunt u elementen direct op uw website wijzigen zonder dat u door een back-end editor hoeft te gaan. Dit betekent dat als er iets veranderd moet worden, dit in minder dan een minuut gedaan kan worden. De front-end bewerkingsmogelijkheden van Elementor Pro maken het bijwerken of wijzigen van website-elementen een fluitje van een cent.

Dit is vooral nuttig voor wie niet zo vertrouwd is met webdesign en ontwikkeling. Het zal ook gemakkelijker zijn om wijzigingen aan te brengen wanneer u de site moet bijwerken, omdat het niet hetzelfde niveau van kennis of vaardigheid vereist dat andere editors zouden vereisen.

Elementor Pro is ook zeer gebruiksvriendelijk. Het heeft een intuïtieve interface die kan worden gebruikt door degenen die nieuw zijn in de wereld van websiteontwerp en ontwikkeling. De drag-and-drop editor maakt het voor gebruikers zonder ervaring mogelijk om de elementen op hun websites te wijzigen.

3: Keuze uit letterlijk honderden pagina templates

Elementor (Pro) wordt geleverd met honderden paginasjablonen om uit te kiezen. Het goede aan Elementor is dat u deze kant-en-klare pagina’s kunt aanpassen aan uw behoeften, hetzij door hun kleuren te veranderen, nieuwe tekst of afbeeldingen toe te voegen, of zelfs een geheel nieuwe pagina vanaf nul te maken.

U kunt ook aangepaste contentblokken toevoegen aan elke pagina. Zo kunt u unieke ontwerpen maken voor verschillende producten of diensten en dezelfde basistemplate gebruiken voor allemaal.

U kunt ook een eigen paginasjabloon maken en dat gebruiken als basis voor elke andere pagina die u wilt. Dit is vooral handig als u een uniek ontwerp wilt maken voor uw homepage of blogberichten.

Elementor heeft ook een uitgebreide bibliotheek met bestaande paginasjablonen die u kunt gebruiken als uitgangspunt voor het maken van nieuwe pagina’s. U kunt deze sjablonen aanpassen of uw eigen sjablonen maken op basis van deze sjablonen. De Pro-versie wordt geleverd met meer dan 100 kant-en-klare paginasjablonen, en er zijn er nog veel meer gratis beschikbaar op de website van Elementor.

4: Pop-ups voor alles maken

Pop-ups zijn een geweldige manier om waarde toe te voegen aan uw website. Pop-ups kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt, waaronder:

  • Bezoekers de optie geven om zich in te schrijven (of niet) voor uw nieuwsbrief of e-maillijst. Dit is een uitstekende manier om uw e-maillijst te laten groeien, zodat u kunt beginnen met het opbouwen van een betrokken publiek dat uiteindelijk klanten zal worden.
  • Andere gerelateerde content op dezelfde pagina tonen (zoals social media-iconen en links). U kunt ook links opnemen voor mensen die meer informatie willen over wat u doet of hoe u hen kunt helpen met hun probleem of uitdaging.
  • Extra informatie geven over een product of dienst die op de pagina wordt gepromoot – bijvoorbeeld prijsinformatie, verzenddata enzovoort.

Pop-ups in Elementor Pro zijn super eenvoudig te maken; ga gewoon naar een pagina sectie waar u er een wilt plaatsen (meestal bovenaan), klik op “Elementen” en kies “Pop-up venster” uit het dropdown menu dat verschijnt:

Zodra u dit hebt gedaan, ziet u een nieuw venster met een paar opties voor het maken van een pop-up. U kunt een pop-upvenster op uw website of blog maken, en u bepaalt welke inhoud in dat venster verschijnt. U bepaalt ook hoe vaak het verschijnt per bekeken pagina (of bezoeker), en hoe lang elk venster open blijft voordat het vanzelf verdwijnt.

5: Voorgedefinieerde blokken toevoegen

Blokken, een kernelement van Elementor Pro, zijn gebruiksvriendelijk en veelzijdig. U kunt ze aan uw website toevoegen via de visuele editor, maar u hebt ook toegang tot een drag-and-drop interface waarmee u blokken gemakkelijk kunt verplaatsen en herschikken. Dit maakt het gemakkelijk voor niet-coders om complexe paginalay-outs te maken zonder zich zorgen te hoeven maken over codering. Als u niet geïnteresseerd bent in een bepaalde hobby, of er nu geen tijd voor hebt, is dat prima. Er zijn genoeg andere mensen die dat wel doen.

Er zijn veel verschillende soorten blokken waarmee u alles kunt doen, van het toevoegen van navigatiemenu’s op uw site tot het weergeven van blogberichten per categorie of posttype. Bijvoorbeeld: Als uw site al een tijdje bestaat en een ouder thema gebruikt, is de kans groot dat er geen widgets beschikbaar zijn om links naar sociale media rechtstreeks in de zijbalken of voettekstsectie(s) toe te voegen. Met Elementor Pro hoeft u zich geen zorgen te maken over die kleine trucjes, omdat ze zijn ingebouwd in elk van de widgets.

6: Landingspagina’s

Landingspagina’s zijn een geweldige manier om verkeer om te zetten in klanten. Ze kunnen de conversies met wel 500% verhogen. Landingspagina’s kunnen voor veel verschillende dingen worden gebruikt, zoals lead generatie of verkooppagina’s voor producten en diensten.

Geen enkele marketeer kan hier omheen: landingspagina’s. Misschien gebruikt u al Insta pages of Unbounce. Of u maakt landingspagina’s vanuit uw e-mailmarketingtool. Met Elementor Pro (Pro-versie) is het ontwerpen van een goede landingspagina een eenvoudige taak.

Bijvoorbeeld, in de “Elementor canvas” lay-out (de standaard lay-out van Elementor) heeft uw website geen header of footer. De manier waarop u uw tekst op de pagina hebt gerangschikt, maakt een groot verschil voor de vraag of bezoekers zich al dan niet kunnen concentreren op wat het belangrijkst is.

7: Kopieren & plakken

  • Stijlen kopiëren en plakken: Wat als er een manier was om de stijl van een eerder opgemaakt blok te kopiëren en toe te passen op een ander blok, zodat het precies hetzelfde ontwerp, kleur en lettertypen heeft? Elementor maakt dit mogelijk. Klik gewoon met de rechtermuisknop op het blok waarvan u de stijl wilt gebruiken. Kopieer de stijl en plak hem op het andere blok.
  • Kopieer en plak secties: Secties kopiëren is al mogelijk in Elementor, maar vaak als u een sectie helemaal naar de onderkant van de pagina wilt slepen, kan dat nog lastig zijn. Elementor maakt het mogelijk om hele secties te kopiëren en te plakken in een nieuwe pagina. Klik gewoon met de rechtermuisknop op het onderdeel en plak het waar u het opnieuw wilt toevoegen. U kunt hele secties of elementen van de ene pagina/site kopiëren naar een andere.

8: Heel snel formulieren maken

Hoe eerder u uw bezoekers zover krijgt dat ze hun contactgegevens achterlaten, hoe beter. Als u bijvoorbeeld een gratis e-book of een checklist hebt die hen zou interesseren, biedt u dat aan als een stimulans om zich in te schrijven (in plaats van iets als “schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen”). Met de formulieren-widget van Elementor Pro maakt u in een handomdraai formulieren. U kunt ook eenvoudig redirects instellen na indiening (bijvoorbeeld een bedankpagina), zodat u conversies goed kunt bijhouden in Google Analytics of andere tracking tools.

Het toevoegen van validatieregels is een andere geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw formuliervelden correct worden ingevuld en zorgt ervoor dat mensen niet gewoon het formulier invullen zonder het eerst te lezen. Voeg een captcha toe als mensen te veel valse verzoeken indienen of meerdere keren proberen binnen 5 minuten (dit helpt spam te voorkomen). U kunt uw formulieren ook integreren met andere tools om het inschrijvingsproces per e-mail te automatiseren.

9: Een site die veel langer mee gaat

Het grootste voordeel van het gebruik van Elementor Pro is dat u hiermee websites van hoge kwaliteit kunt bouwen die langer meegaan. Dit komt omdat de code die uit het thema wordt gegenereerd SEO-vriendelijker, lichter en gemakkelijk te onderhouden is.

Bovendien kan een website gebouwd met Elementor Pro voor meerdere doeleinden worden gebruikt, omdat alle pagina’s zo zijn gecodeerd dat ze gemakkelijk kunnen worden omgezet in zowel websites met één pagina als gewone websites.

Hierdoor houdt u meer budget over voor andere marketinginspanningen zoals Google Ads of Facebook Ads die u helpen verkeer op uw website te genereren. Wij bouwen bijvoorbeeld websites bijna volledig thema onafhankelijk met Elementor Pro. Deze flexibiliteit maakt uw website op lange termijn duurzamer en minder duur dan sites die alleen met WordPress-thema’s zijn gemaakt.

Conclusie
Elementor Pro is een geweldig hulpmiddel voor wie websites wil maken die gemakkelijk te beheren, snel te laden en responsief zijn. Beginners kunnen er gemakkelijk een website mee maken, zonder enige voorkennis van codering of HTML.

Gratis afspraak maken

Heeft u hulp nodig met uw online marketing campagnes of website/webshop? Laten wij samen dan kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden besprekenen.

Deel deze blog

Marketing automation

Affiliate marketing

Internet marketing

Zoekwoorden onderzoek

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft