Affiliate marketing

Affiliate marketing inzetten voor uw bedrijf? Bereik gemakkelijk uw doelgroep door affiliate marketing. Samen kosteloos de mogelijkheden bespreken?

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur contact

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur contact

Affiliate marketing

Als u geïnteresseerd bent in affiliate marketing, zijn hier een paar belangrijke dingen die u in gedachten moet houden als u deze weg inslaat. Welke technieken zullen u helpen om te slagen? Zijn er fouten die affiliates vaak maken en die hen succes kosten?

Als u geïnteresseerd bent in affiliate marketing, maar dit liever uitbesteedt, kan Digiso u helpen.

Wij hebben uitgebreide ervaring met affiliate marketing en kan u helpen het maximale uit dit kanaal te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen uw bedrijf te laten groeien.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een online marketingstrategie waarbij adverteerders alleen betalen voor behaalde resultaten. Adverteerders melden zich aan bij een affiliate netwerk en selecteren websites om hun producten of diensten te promoten. Als een website ermee instemt de adverteerder te promoten, krijgt hij toegang tot het reclamemateriaal van de adverteerder. De website kan dit materiaal dan op zijn eigen site plaatsen.

Als bezoekers op het geadverteerde materiaal klikken en worden doorverwezen naar de website van de adverteerder, verdient de oorspronkelijke promoten website een commissie.

Met affiliate marketing kunnen websites een commissie verdienen wanneer een van de bezoekers die zij naar een adverteerder sturen een transactie voltooit. Deze commissie is vaak veel hoger dan wanneer de website bijvoorbeeld alleen per klik wordt betaald. Als de website dus goed verkeer naar een adverteerder leidt, kan hij met affiliate marketing meer geld verdienen dan met bijvoorbeeld Google Ads. Als adverteerder is een van de voordelen dat u alleen per transactie hoeft te betalen.Bij affiliate marketing weten adverteerders vooraf hoeveel ze per verkoop zullen uitgeven. Zo maakt de adverteerder, als alles volgens plan verloopt, niet alleen winst op de verkoop van het product, maar ook op affiliate marketing als geheel, omdat er meer transacties worden gegenereerd.

Affiliate voorbeelden

Zoals we al eerder zeiden, zijn websites niet de enigen die zich kunnen aanmelden voor affiliate programma’s van adverteerders. In feite kan iedereen die bezoekers naar een adverteerder kan sturen, deelnemen aan hun affiliate programma. Daarom worden mensen die adverteerders promoten vaak affiliates genoemd. Een affiliate zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

  • Een online modewinkel die een blog gebruikt om zijn kleding te promoten.
  • Een vergelijkingssite die verzekeringstarieven vergelijkt.
  • Een studententijdschrift met een grote e-maildatabase, die het gebruikt om studentenreizen voor adverteerders te promoten.
  • Een bannernetwerk waar advertenties van verschillende adverteerders kunnen worden geplaatst.
  • Een populaire Twitter-gebruiker die bezoekers via tweets wijst op het aanbod van een adverteerder.

Affiliate marketing

Door zich aan te sluiten bij een affiliate netwerk starten adverteerders een campagne, die ook wel een affiliate programma wordt genoemd. De term “campagne” wordt door elkaar gebruikt met “affiliate programma” Websites kunnen deel uitmaken van de campagne door zich aan te sluiten bij het affiliate programma.

Beginnen met Affiliate marketing

Zoals gezegd, bij affiliate marketing zijn doorgaans drie partijen betrokken.

  1. De affiliate: iemand met een website of ander online medium die geld wil verdienen.
  2. De adverteerder: de winkel die producten wil verkopen via affiliate marketing .
  3. Het affiliate netwerk: het netwerk dat technologie en samenwerking tussen affiliates en adverteerders faciliteert.

De beste manier om te beginnen als affiliate of adverteerder is door u aan te melden bij een affiliate netwerk. Hier zijn een paar grote, professionele netwerken in Nederland: Daisycon, Awin en Trade Tracker. Adverteerders en affiliates schrijven zich vaak in bij meer dan één netwerk.

Als u als affiliate een product of dienst wilt gaan promoten, kunt u zich meestal direct online aanmelden. Als u duidelijk aangeeft wat uw bedoelingen zijn, wordt u in de meeste gevallen binnen een dag toegelaten en kunt u meteen aan de slag.

Als u echter zelf een affiliate programma wilt opzetten, zult u voor hulp contact moeten opnemen met een accountmanager bij een affiliate netwerk. Zij zullen u door alle noodzakelijke stappen loodsen om van start te gaan.

Het voordeel van een affiliatenetwerk

Er zijn webwinkels die een eigen affiliate programma hebben en niet via netwerken werken. Drie voorbeelden van dit soort winkels zijn Bol.com, Wehkamp en Amazon. Wilt u dit soort bedrijven promoten, dan moet u zich bij hen apart aanmelden. Het voordeel voor de webwinkels is dat zij de volledige controle hebben zonder kosten te hoeven betalen aan een aangesloten netwerk. Hoewel, affiliate zijn is niet altijd handig. Met een affiliate netwerk ontvangt u alle commissie die u verdient bij verschillende webwinkels in één keer en vast. De netwerken zorgen er ook voor dat adverteerders hun affiliates regelmatig betalen en vechten vaak voor hun rechten.

In tegenstelling tot Amazon heeft Bol.com een systeem dat veel anders en voordeliger is voor wie gemakkelijk snel geld wil verdienen. Met een affiliate netwerk kunnen particulieren niet alleen slimmer werken vanuit één centraal punt, maar ook de prestaties van verschillende programma’s vergelijken, zodat zij altijd weten welke de moeite waard zijn.

Digiso kan u helpen met uw affiliate marketing behoeften, of u het nu liever uitbesteedt of niet

Wij hebben uitgebreide ervaring in affiliate marketing en kunnen u helpen de meeste ROI uit dit kanaal te halen door met ons samen te werken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consultatie over hoe we uw bedrijf kunnen laten groeien.

Gratis Afspraak maken

Kosteloos de mogelijkheden bespreken? Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Meer over Digiso

Digiso is een full-service online marketingbureau dat haar bestaansrecht ontleent aan diensten als Google Ads, Facebook/Instagram Ads, Webdesign en nog veel meer. Eigenlijk alles wat met online marketing en webdesign te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring met online marketing en het maken van websites/webshops, hebben wij flink wat autoriteit kunnen opbouwen. Dit gebruiken wij in onze alledaagse werkzaamheden om onze klanten op een excellente manier te kunnen bedienen voor de best mogelijke resultaten. 

Digiso staat bekend om haar hands-on mentaliteit. Wij praten niet veel, maar doen gewoon. Wij helpen bedrijven die niet beschikken over de expertise om de online kanalen in goede banen te leiden. Zelf intern die expertise organiseren in de organisatie is vaak een tijdrovende klus. Om die reden kiezen bedrijven vaak om haar marketing uit te besteden. Dit is precies waarom Digiso bestaat!

Kies uit één van onze diensten

Alle campagnetypen

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft

Gerealiseerde resultaten voor bedrijven

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft