Adverteren op Instagram

Na Facebook is Instagram een zeer populair platform om op te adverteren. Met miljoenen Nederlandse gebruikers en meer dan 1 miljard wereldwijd, is de kans groot dat uw doelgroep zich op dit platform begeeft.

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur belt een Instagram specialist u op

Gratis afspraak maken

Binnen 24 uur belt een Instagram specialist u op

In 3 stappen Instagram marketing uitbesteden aan Digiso

Veel bedrijven maken gebruik van Instagram advertenties. Zij behalen echter niet het gewenste resultaat. In de meeste gevallen zien zij hun kosten stijgen en de resultaten afnemen. Dit is zonde en verspilling van het budget. Instagram campagnes leveren altijd meer op dan dat het kost, mits de campagnes goed worden opgezet en onderhouden.

Herkent u zich in onderstaande situaties? Besteed dan uw Instagram campagnes uit aan Digiso.

1) De Instagram advertentie kosten nemen alleen maar toe
2) Ik heb het gevoel dat er meer resultaat uit Instagram gehaald kan worden
3) Bereik ik wel de juiste doelgroep op Instagram?
4) Zijn mijn advertenties wel goed afgestemd op mijn doelgroep?
5) Zijn mijn advertenties van goede kwaliteit?
6) Kunnen de kosten worden verlaagd?
7) Hoe kan ik meer leads, klanten en omzet genereren uit Instagram campagnes?
8) Hoe kan ik meer klanten krijgen uit mijn Instagram campagnes?

Stap 1

Telefonische inventarisatie

Nadat u kosteloos een afspraak heeft gemaakt door het formulier in te vullen, nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Tijdens dit gesprek stellen wij ons voor en bespreken met u uw huidige wensen voor het adverteren op Instagram. Wij stellen u vragen, bijvoorbeeld wat uw doelen zijn met Instagram adverteren, wat uw advertentiebudget is en of u al aan het adverteren bent op Instagram.

Stap 2

Plan van aanpak

Na het telefonische gesprek, gaan onze Instagram specialisten aan de slag met het maken van een plan van aanpak voor u. Dit plan geeft antwoord op hoe wij uw Instagram campagnes gaan verbeteren. Wij zijn ongeveer 3 werkdagen bezig om dit plan te maken, nadat het eerste telefonische gesprek heeft plaatsgevonden. Zodra het plan af is, nemen wij contact met u op voor een afspraak. Wij leggen graag het plan aan u voor.

Stap 3

Wij bespreken samen met u het plan en doen een voorstel

Wij laten het weten zodra wij het plan hebben uitgevoerd en maken met u een afspraak om het plan te bespreken. Hieraan gekoppeld doen wij u gelijk een op maat gemaakt voorstel voor een samenwerking. Als u akkoord gaat met het voorstel, kunnen wij direct beginnen met het optimaliseren van uw Instagram campagnes.  

Introductie tot Instagram adverteren

Instagram advertenties zijn een uitstekende manier om meer mensen geïnteresseerd te krijgen in uw bedrijf en producten. Instagram is een populair platform dat veel mogelijkheden biedt voor bedrijven van elke omvang, en het is geen wonder waarom. Instagram super populair onder alle bevolkingsgroepen. Als u van plan bent om op Instagram te adverteren, maar niet weet hoe, kunnen de schat aan ervaring en de in-house Instagram-advertentie-experts van Digiso dit voor u realiseren.

Kennismaken met Digiso

Het team van Digiso hecht veel waarde aan haar klanten. Bij ons staat u centraal en houden wij van heldere communicatie. Wij zijn meedenkend, proactief en handelen transparant. Als u besluit om uw Instagram campagnes te laten beheren door ons, dan zorgen wij ervoor dat u een vast contactpersoon binnen onze organisatie krijgt. Deze contactpersoon staat nauw met u in contact en zorgt ervoor dat uw Instagram campagnes optimaal presteren. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. 

Instagram is een zeer geschikt advertentieplatform

Het platform Instagram kan een krachtig instrument zijn voor merken om hun doelmarkten te bereiken en de verkoop te verhogen. Instagram adverteren is een geweldige manier om uw doelgroep te bereiken en ze te vertellen over uw product of dienst. U wilt ze laten zien hoe geweldig het is, maar ze hebben geen manier om het te weten, maar niet als ze het met hun eigen ogen zien.

Advertenties op Instagram

De eerste stap naar succes is het selecteren van het juiste advertentieformaat. Er zijn verschillende soorten advertenties op Instagram: Stories Ads, Canvas Ads, Carousel Ads en Slideshow Pages. De populairste vorm van Instagram-adverteren is de Story Ad. Het is een snelle, gemakkelijke manier om uw publiek te bereiken en het kost niet veel. Instagram Stories Ads zijn vergelijkbaar met de News Feed ads van Facebook in die zin dat ze verschijnen tussen de Stories van mensen. Ze zijn ook vergelijkbaar met Snapchat geo filters in die zin dat ze kunnen worden getarget op locatie of interesse.

Wat is Instagram ads?

Instagram-advertenties zijn een effectieve manier om nieuwe klanten te bereiken en uw bedrijf of merk te promoten. Ze kunnen worden gebruikt om producten, diensten, evenementen en meer te promoten.

Instagram adverteren (soms bekend als Instagram marketing) is een manier om te adverteren op Instagram. Daarom verschillen deze advertenties van de organische berichten die bedrijven en particulieren gewoonlijk maken. Het doel? Een foto zegt meer dan duizend woorden. Of u kunt ervoor kiezen om uw te richten op een selectief publiek, afhankelijk van uw doelen voor adverteren op Instagram.

Niet tevreden over uw Instagram campagnes?
Wilt u hulp bij het verbeteren van uw Instagram campagnes door gebruik te maken van een marketingbureau? Kies dan voor de Instagram specialisten van Digiso. Maak kosteloos een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is het verschil tussen Instagram posts en advertenties?

Hoewel Instagram posts en Instagram advertenties erg op elkaar lijken, zijn er een paar belangrijke verschillen:

 • Betaalde posts hebben een “gesponsord” label bovenaan de post dat aangeeft dat het een advertentie is. Dit is zichtbaar voor iedereen die uw bericht ziet, niet alleen voor degenen die u volgen.
 • Betaalde feeds hebben meer functies dan organische feeds, waaronder knoppen voor het verzamelen van e-mailadressen, het doen van aankopen en zelfs het versturen van tekstberichten (daar komen we later op terug). Deze functies zijn niet beschikbaar in organische feeds omdat ze als te opdringerig worden beschouwd en de betrokkenheid bij uw content zouden verminderen als ze zo vaak worden gebruikt als betaalde advertenties.

Voordelen van Instagram posts

 • U bent aanwezig op een plek waar potentiële klanten zich al bevinden. Dit kan afhangen van uw doelgroep, maar over het algemeen is het zo dat meer mensen Instagram gebruiken dan LinkedIn of Twitter (hoewel ze allemaal hun voordelen hebben). Dus als uw potentiële klanten probeert te bereiken, is het waarschijnlijk dat ze uw bericht zien als ze geïnteresseerd zijn.
 • U kunt bestaande klanten ondersteunen en onderhouden. Misschien herinnert het zien van de foto hen aan iets wat gebeurde tijdens hun laatste bezoek of service-ervaring met u- en misschien zet dit hen aan het denken om nog eens terug te komen.
 • U kunt nieuwe klanten aantrekken door hen te laten zien waarom ze uw bedrijf zouden moeten kiezen boven een ander bedrijf met vergelijkbare producten of diensten (dit helpt omdat mensen de neiging hebben niet zomaar te willen wat iedereen heeft).

Voordelen van Instagram advertenties

Betaalde advertenties op Instagram bieden veel voordelen ten opzichte van organische posts:

 • U kunt een groot aantal (nieuwe) mensen bereiken
 • U kunt uw ideale klant nauwkeurig targeten
 • U kunt uw marketingdoelen sneller bereiken (afhankelijk van wat uw doelen zijn).

Zoals u ziet, overlappen een paar van de voordelen van organische posts met betaalde posts, waardoor het raadzaam is om beide te posten op Instagram. Er zijn echter enkele voordelen die alleen betaalde advertenties u geven: Het is gemakkelijker en sneller om nieuwe volgers te krijgen via betaalde advertenties dan via organische content. Betaalde advertenties bieden meer mogelijkheden voor in de tijd beperkte kortingen of promoties. Het is mogelijk om andere accounts binnen de feed te promoten zonder dat u extra hoeft te betalen voor deze functie; en * Wanneer iemand op uw advertentie klikt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u ze ergens naartoe leidt dat niet relevant of nuttig voor ze is, want elk account voldoet.

Wat maakt Instagram adverteren zo effectief?

Voordat u kunt adverteren op Instagram, moet u een account aanmaken. Als u al een bedrijfsprofiel hebt op het social media platform, geweldig. U bent klaar om te beginnen.

Om een advertentie te maken via Facebook Business Manager, is uw eerste stap om naar uw account te gaan en “Advertenties maken” te selecteren. Kies vervolgens “Instagram” als het type advertentie en klik op “Volgende”.

Voer alle informatie over uw bedrijf in (naam, adres en telefoonnummer) en kies eventueel een betaalmethode. U moet ook informatie invoeren over wie uw advertenties beheert (bijvoorbeeld: uzelf of iemand anders). Zodra dat gedaan is, klikt u op “Doorgaan”. Op dat moment zijn er meerdere opties voor het maken van betaalde berichten op basis van budget of doelstelling voor elk bericht (bijv. website klikken).

Termen die u moet kennen als u Instagram gebruikt voor adverteren

 • Ads Manager: De plaats waar u uw Instagram-advertenties kunt aanmaken en beheren.
 • Boosted Post: Een advertentie die verschijnt in de feeds van mensen.
 • Business Manager: Een tool waarmee u al uw Instagram-accounts tegelijk kunt beheren, inclusief die voor zakelijk, merk en persoonlijk gebruik.
 • Instagram Feed: Het gedeelte van het profiel van een gebruiker waar hij posts ziet van mensen die hij volgt, in omgekeerd chronologische volgorde (meest recente eerst).
 • Impressies: Een functie waarmee u kunt bladeren of zoeken door berichten die zijn gecategoriseerd op onderwerp zoals mode of eten om degenen te vinden met een soortgelijk publiek als dat van u – ideaal voor het richten van nieuw publiek op Instagram.
 • Reels: Een visuele manier om content op het platform te presenteren. U kunt reels maken voor individuele stukken content (zoals blog posts) of ze gebruiken als inspiratie voor het ontwikkelen van uw eigen unieke manier om verhalen te vertellen op social media.
 • Verhalen: Korte video’s of foto’s (maximaal 15 seconden) die binnen een periode van 24 uur privé worden gedeeld tussen gebruikers die elkaar hebben toegevoegd aan hun accounts, zodat ze elkaars verhalen kunnen bekijken en desgewenst ook openbaar kunnen posten.

Instagram advertenties: zo werkt het

Het is het belangrijk om te weten dat Instagram-advertenties een uitbreiding zijn van organische posts. Hierdoor kunt u een groter publiek bereiken.

Er zijn een aantal stappen die we bij Digiso volgen voordat we zover zijn dat we een campagne aanmaken:

 • Namelijk eerst bepalen we de doelgroep die we willen aanspreken.
 • Vervolgens kijken we hoe we die kunnen bereiken (met welke content).
 • Vervolgens vullen we de marketing funnel verder in. Aan welke content heeft deze doelgroep behoefte? In welke fase van de customer journey wil ik ze aanspreken?
 • Pas als deze vragen beantwoord zijn, gaan we aan de slag met het creëren van de campagnes en content.

De mogelijkheden van Instagram adverteren

Instagram-advertenties biedt verschillende mogelijkheden voor zowel uitgevers als marketeers. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat u het ecosysteem van het platform moet respecteren, waaronder gebruikerservaring, ontwerp en communityrichtlijnen. De content van uw advertentie moet relevant zijn voor het publiek op Instagram, maar moet ook passen binnen hun verwachtingen van hoe advertenties op het platform worden gepresenteerd.

Naast deze overwegingen zijn er verschillende doelen voor het gebruik van Instagram-advertenties:

 • Betrokkenheid: Het bereiken van dit doel houdt in dat uw mensen die uw post (of video) zien, aanmoedigt om ermee te interageren door deze te liken of te becommentariëren of te delen met vrienden of volgers. U kunt gebruikers ook aanmoedigen om acties te ondernemen zoals het downloaden van een app of het aanmelden voor een nieuwsbrief/abonnementsdienst wanneer ze op een link “Installeren” tikken achter een advertentie met een knop.
 • Verkeer: Door specifieke gebruikers te targeten op basis van hun interesses en demografische gegevens, kunnen adverteerders specifiek bereiken met content die hen direct aanspreekt (bijvoorbeeld iemand die in marketing werkt iets laten zien over hoe zij hun merk kunnen verbeteren).
 • App promotie: Veel bedrijven gebruiken Instagram-advertenties als een kans om niet alleen producten te verkopen, maar het bewustzijn te vergroten rond nieuwe apps die ze hebben ontwikkeld en tegelijkertijd downloads aan te sturen via calls-to-action binnen elke post (e.,g.,”Download nu”). Dit kan ook inhouden dat educatieve content zoals ebooks of webinars wordt gepromoot via links in posts die terugleiden naar uw eigen website waar bezoekers zich aanmelden voordat ze toegang krijgen tot de aangeboden informatie (bijv. een whitepaper downloaden nadat ze hebben doorgeklikt vanuit een van uw fotoposts).

Verschillende doelstellingen met Instagram adverteren

Er zijn verschillende doelstellingen waaruit u kunt kiezen bij het maken van een advertentie op Instagram. De doelstelling bepaalt hoe uw advertenties worden getoond, wie ze te zien krijgt en wat er gebeurt als iemand er interactie mee heeft.

 • Bewustwording stimuleren: Dit is de meest basale doelstelling, maar het is ook de doelstelling die over het algemeen het belangrijkst is voor bedrijven die naamsbekendheid willen opbouwen. Het toont uw advertenties aan mensen die u nog niet volgen of nog niet eerder betrokken zijn geweest bij uw content.
 • Maak contact met de doelgroep: Nadat u enige bekendheid hebt opgebouwd, richt deze doelstelling zich op mensen die interactie hebben gehad met berichten van andere accounts die gerelateerd zijn aan de uwe (als u bijvoorbeeld een kledingbedrijf bent, zou dit betekenen dat u zich richt op mensen die onlangs op “like”-knoppen hebben geklikt op berichten van andere bedrijven in dezelfde branche). Dit zorgt voor een diepere betrokkenheid en meer gerichte advertenties dan het simpelweg tonen van advertenties op basis van interesses alleen.
 • Converteer klanten: Het hoofddoel van het gebruik van Instagram Ads gaat uiteindelijk over het stimuleren van conversies – het maken van verkopen. Er zijn twee soorten conversiedoelen beschikbaar: websiteklikken en conversies (dat wil zeggen aankopen via mobiele apps). U kunt retargeting-campagnes ook gebruiken als een manier om op te volgen nadat iemand al een van uw websites heeft bezocht via een advertentie die ze eerder in hun feed hebben gezien; retargeting-campagnes verschijnen alleen als iemand er al eerder een heeft gezien, zodat ze niet geïrriteerd raken door meteen weer een advertentie te zien.

Verschillende campagnetypes met Instagram adverteren

Er zijn vijf verschillende soorten advertenties die u kunt maken voor Instagram:

 1. Single Image Ads
 2. Video Ads (en Reels Ads)
 3. Carrousel Advertenties
 4. Story Ads
 5. Reels Ads

Verschillende doelgroepen en targeting opties met Instagram Ads

De targetingopties op Instagram zijn vergelijkbaar met die van Facebook. U kunt uw advertenties targeten op basis van:

 • Custom Audiences: Dit is wanneer u een lijst met e-mailadressen of mobiele telefoonnummers uploadt, waarmee u zich kunt richten op de mensen die al op een bepaalde manier interactie hebben gehad met uw bedrijf (d.w.z. een e-book hebben gedownload, een website hebben bezocht).
 • Lookalike Audiences: Deze optie maakt gebruik van algoritmen om groepen gebruikers te creëren die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat u aanbiedt. Deze groepen zijn gebaseerd op gedeelde kenmerken tussen uw bestaande klanten en nieuwe potentiële klanten die momenteel geen interactie hebben met uw bedrijf (maar wel soortgelijke kenmerken delen). Als bijvoorbeeld 40% van de mensen die hotelkamers boeken via Expedia eerder in een Hilton hotel hebben verbleven, dan beschouwen we die gebruikers als “vergelijkbaar” met ons bestaande klantenbestand en suggereren we dat we ook voor hen willen adverteren – ook al hebben ze nog niet eerder rechtstreeks via ons geboekt.

Wanneer moet u Instagram advertenties gebruiken?

Alle bedrijven kunnen profiteren van Instagram-advertenties. Ze zijn een geweldige manier om verkeer naar uw website te leiden of de verkoop te verhogen, maar ze zijn ook nuttig om bekendheid op te bouwen en de merkbekendheid te vergroten.

Zestig procent van de gebruikers van Instagram ontdekt nieuwe producten op het platform, en 75% heeft actie ondernomen na het zien van posts die hen inspireerden. U vraagt u misschien af: is mijn bedrijf wel geschikt voor Instagram advertenties? Er zit toch alleen maar jeugd op dit kanaal? U hebt het mis, in feite is Instagram zeer interessant voor zowel e-commerce als dienstverlenende bedrijven. Net als andere advertentiekanalen (Pinterest Ads, LinkedIn Ads, Facebook Ads) kunt targeten op leeftijd, locatie, gedrag, interesses enzovoorts.

Laat Digiso uw Instagram advertenties beheren

Digiso is een expert in Instagram adverteren. We zijn een full-service social media marketing bureau, dus we kunnen uw volledige Instagram advertentiecampagne voor u beheren. Ons in-house team van Instagram-experts maakt uw advertenties, voert ze uit op het platform en optimaliseert ze voor maximale impact en ROI. We bieden een scala aan diensten, van basisbeheer tot volledige automatisering. Als u zich wilt concentreren op andere aspecten van uw bedrijf terwijl wij uw Instagram-account beheren, hebben we daar ook de kennis en tools voor.

Gratis Afspraak maken

Kosteloos de mogelijkheden bespreken? Vul het formulier in en één van onze Instagram specialisten neemt binnen 24 uur contact met u op. 

Meer over Digiso

Digiso is een full-service online marketingbureau dat haar bestaansrecht ontleent aan diensten als Google Ads, Facebook/Instagram Ads, Webdesign en nog veel meer. Eigenlijk alles wat met online marketing en webdesign te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring met online marketing en het maken van websites/webshops, hebben wij flink wat autoriteit kunnen opbouwen. Dit gebruiken wij in onze alledaagse werkzaamheden om onze klanten op een excellente manier te kunnen bedienen voor de best mogelijke resultaten. 

Digiso staat bekend om haar hands-on mentaliteit. Wij praten niet veel, maar doen gewoon. Wij helpen bedrijven die niet beschikken over de expertise om de online kanalen in goede banen te leiden. Zelf intern die expertise organiseren in de organisatie is vaak een tijdrovende klus. Om die reden kiezen bedrijven vaak om haar marketing uit te besteden. Dit is precies waarom Digiso bestaat!

Waar wij u nog meer bij kunnen helpen

Naast Instagram adverteren, bieden wij nog meer aan. Ook kunt u bij ons terecht voor bijvoorbeeld het optimaliseren van uw website. Bent u bijvoorbeeld niet tevreden over het presteren van uw huidige website en vindt u dat het beter kan? Dan kunnen onze webspecialisten een audit doen van uw website. Hierbij gaan zij een check doen naar bijvoorbeeld de laadtijd van de website, elementen van de website, technische SEO en conversie optimalisatie. 

Naast bovengenoemde, maken wij ook websites en webshops. Hierbij zorgen wij ervoor de dat uw website of webshop functioneel, snel en gebruiksvriendelijk is. Meestal leveren wij websites en webshops op binnen 5 werkdagen. Ons team bestaat uit verschillende discplines, van Google Ads tot aan webdevelopment. 

Display, shopping, search, performance max, discovery, video, en youtube (alle campagnetypen in Google Ads)

Conversiegericht, snelle laadtijden, SEO-optimised en unieke interactieve designs anno 2023

Omzetgerichte webshops, speciaal ingericht voor Google en platform marketing 

Contact & Support

Wij zijn elke dag bereikbaar, ook in weekenden

085 - 080 54 57

Kies uit één van onze diensten

Meer halen uit Google Ads

Online marketing mix voor succes

Unieke conversiegerichte websites

Webshops die uw omzet een boost geeft